Ministerul Muncii: proiect pentru orientarea tinerilor in cariera

abandon scolar romaniaIndragostirea tinerilor de meserieproiect orientare cariera 2023
Ministerul Muncii: proiect pentru orientarea tinerilor in cariera
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Precizam ca ministerul Muncii a terminat de redactat un document privind orientarea tinerilor in cariera, iar un proiect in acest sens a fost derulat in Oradea pentru a-l testa.
 
Proiectul pilot este denumit "Indragostirea tinerilor de meserie", a declarat ministrul Muncii, Marius Budai, la Bacau, la dezbaterea proiectului national "Pactul pentru tineri", potrivit Agerpres.
 

Abandonul scolar, o problema in Romania

 
Ministrul a mai precizat si ca problema abandonului scolar este foarte importanta deoarece va influenta si evolutia societatii romanesti in viitor. Asadar, este imperios necesar ca tinerilor sa li se ofere o orientare profesionala acceptabila, eficienta financiar:
 
"Da, prevenirea abandonului scolar este o problema, nu o sa enumar acum toate masurile pe care le avem din punct de vedere al protectiei sociale, al sprijiniri tanarului, al ce inseamna noile reforme prin venitul minim de incluziune, unde, ca si componenta principala este incurajarea parintilor pentru a-si gasi un loc de munca, dar si o componenta de asistenta sociala care se va derula prin autoritatile publice locale, cu sprijinul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, si anume, prin aceste anchete sociale sa vedem de ce anume au nevoie acesti copii, pentru a nu abandona scoala, fie pentru a-i incuraja pe acestia sa mearga la scoala. Am terminat de scris un proiect la Ministerul Muncii privind orientarea tinerilor in cariera, am facut un proiect pilot in Oradea pentru a-l testa si l-am intitulat "Indragostirea tinerilor de meserie". Ii ducem la scoala pe copii, prevenim abandonul scolar, dar ce facem cu ei? Nu putem fi toti medici, nu putem fi toti juristi, economisti si atunci trebuie sa gandim foarte mult ce facem cu invatamantul dual, cu invatamantul tehnic. Avem nevoie de parteneriatul pe care Guvernul trebuie sa il faca acum intre Munca, Familie si Educatie, pentru ca provocarile sunt foarte mari", a spus ministrul, conform unui comunicat al CONAF.
 
Ordin al ministrului Educatiei: Scolile vor avea comisii pentru colectarea si gestionarea datelor despre elevii in risc de abandon scolar
 
Ministerul Educatiei a publicat Metodologia privind managementul modulului Mecanismul de Avertizare Timpurie in Educatie (MATE) din Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania (SIIIR) pentru activitatile din invatamantul preuniversitar.
 
Prezenta metodologie, care reglementeaza managementul modulului Mecanismul de Avertizare Timpurie in Educatie (MATE) din Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania (SIIIR), a fost publicata in Monitorul Oficial.
 
Potrivit Metodologiei, in vederea asigurarii managementului modulului MATE, la nivelul Ministerului Educatiei, inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti si al unitatilor de invatamant preuniversitar se constituie comisii pentru coordonarea si gestionarea activitatilor derulate prin SIIIR...mai multe poti citi pe portalinvatamant >>>
 
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
abandon scolar romaniaIndragostirea tinerilor de meserieproiect orientare cariera 2023

Data aparitiei: 23 Ianuarie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministerul Muncii: proiect pentru orientarea tinerilor in cariera Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]