CE vrea ca 40 la suta dintre membrii consiliilor de administratie sa fie femei

15 Noiembrie 2012
15 Noiembrie 2012
Comisia Europeanafunctii de conducerefemeianajareintreprinderi publiceconsilii administratie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


La 14 noiembrie Comisia Europeana a luat noi masuri pentru a sparge plafonul care continua sa impiedice femeile sa ocupe functii de conducere in cele mai mari companii din Europa. Directiva propusa de Comisie prevede obiectivul ca 40 % din functiile de director neexecutiv din cadrul societatilor cotate la burse sa fie ocupate de membri ai sexului subreprezentat.

Asa cum informeaz Comisia, actualmente consiliile de administratie sunt dominate de un singur sex: 85% dintre membrii neexecutivi ai consiliilor de administratie si 91,1% dintre membrii executivi ai acestora sunt barbati, in timp ce femeile reprezinta 15% si, respectiv, 8,9%. in ciuda unei dezbateri publice intense si a unor initiative voluntare la nivel national si european, situatia nu s-a schimbat in mod semnificativ in ultimii ani: din 2003, s-a inregistrat o crestere incrementala medie a numarului femeilor in consiliile de administratie de numai 0,6 puncte procentuale pe an.

Astfel, societatile in care membrii sexului subreprezentat ocupa un procentaj mai mic de functii de director neexecutiv (mai putin de 40 %) vor fi obligate sa numeasca persoane in aceste functii pe baza unei analize comparative a competentelor fiecarui candidat, aplicand criterii clare, neutre din perspectiva genului si lipsite de ambiguitate. In conditiile unor competente egale, se va da prioritate sexului subreprezentat.

Obiectivul  va trebui realizat pana in 2020, in timp ce intreprinderile publice - asupra carora autoritatile publice exercita o influenta dominanta - vor avea la dispozitie cu doi ani mai putin, pana in 2018. Se preconizeaza ca propunerea se va aplica in cazul a aproximativ 5 000 de societati cotate la bursa din Uniunea Europeana. Propunerea nu se aplica intreprinderilor mici si mijlocii (societati cu mai putin de 250 de angajati si a caror cifra de afaceri anuala la nivel mondial nu depaseste 50 de milioane EUR) si nici societatilor necotate la bursa.
NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]