Cand poate un angajat sa aiba 2 CIM-uri la acelasi angajator?

contract individual de muncaCIMcodul muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Prin act aditional nu se poate conveni modificarea elementului functiei/ocupatiei salariatului din una in doua functii/ocupatii, ci numai modificarea unei functii/ocupatii cu alta. Din aceasta perspectiva apreciem ca nu se poate conveni adaugarea prin act aditional a unei a doua functii alaturi de cea indeplinita si prevazuta deja in CIM.
 
Potrivit dispozitiilor art. 35 alin. (1) din Codul muncii , astfel cum a fost modificat prin Legea 40/2011 , orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
 
Alin. (2) din acelasi articol prevede ca fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Prin urmare, Codul muncii reglementeaza dreptul salariatului de a munci la acelasi angajator in baza mai multor contracte individuale de munca.
 
In temeiul CIM, salariatul presteaza munca pentru care a fost angajat, respectiv munca specifica functiei/ocupatiei prevazute in respectivul CIM si ale carei atributii sunt stabilite in fisa postului.
 
Prin urmare, fisa postului poate cuprinde atributiile functiei/ocupatiei prevazute in respectivul CIM, nu atributii cumulate ale mai multor functii.
 
Exceptiile de la aceasta regula a cumulului sunt stipulate in mod expres in lege, dupa cum arata dispozitiile alin. (2) din acelasi articol.
 
In concluzie, daca nu este interzis cumulul, alaturi de contractul de munca incheiat pe functia/ocupatia de mecanic (spre exemplu), pentru prestarea activitatii de stivuitorist se va incheia un alt contract individual de munca, in functia/ocupatia ce presupune prestarea respectivei activitati.
 
Evident, angajatul va beneficia de salariul corespunzator pentru fiecare dintre cele doua contracte individuale de munca incheiate cu acelasi angajator.
 

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contract individual de muncaCIMcodul muncii

Data aparitiei: 13 Mai 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cand poate un angajat sa aiba 2 CIM-uri la acelasi angajator? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Reglementare acordare tichete de masaIntrebare: Daca un angajator acorda tichete de masa, acestea trebuie trecute in regulamentul intern astfel incat sa beneficieze toti salariatii ? sau se fac acte aditionale si se acorda preferential?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Director tehnicIntrebare: Va rog frumos sa ma ajutati cu fisa postului pentru Director de productie/tehnic cod cor 112024.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]