Romanii au cea mai scazuta productivitate din UE

01 Iulie 2013
01 Iulie 2013
Resurse UmaneproductivitateComisia Europeanaproductivitatea muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Recent, presedintele Traian Basescu a declarat ca romanii muncesc foarte mult, dar ca este fundamental sa creasca rata de productivitate a muncii in Romania, care este "foarte scazuta", potrivit recomandarilor de tara specifice ale Comisiei Europene si care au fost discutate in Consiliul European.

"Pentru Romania se constata ca avem o productivitate a muncii foarte scazuta. Stiti, suntem intr-un paradox: cand cineva masoara orele de munca ale unui roman, constata ca muncim foarte mult; cand priveste la productivitate, constata ca avem aproape cea mai scazuta productivitate din Uniunea Europeana", a afirmat Basescu.

Seful statului a subliniat si ca de la Bruxelles a venit "un semnal de alarma foarte consistent" privind cresterea procentului tinerilor care nu sunt incadrati nici in munca, nici intr-o forma de invatamant.

"Avem o rata foarte mare si, de fapt, cu un procent in crestere - si acest procent este de 16,8%, comparativ cu anul trecut, este in crestere - al tinerilor care nu sunt nici la scoala, nici la munca, 16,8% din tineri nu sunt nici la scoala, nici la munca, ceea ce trebuie sa fie un semnal de alarma foarte consistent", a spus Basescu.

El a aratat ca un alt obiectiv fixat de Comisia Europeana autoritatilor romane este reducerea riscului de saracie. "Deci, nu procentul de saraci, ci in risc de saracie se afla la circa 40% din populatia Romaniei. Deci, trebuie sa fim atenti ca prin politicile pe care le facem sa nu-i impingem pe cei care se afla in risc de saracie in situatia de saracie", a afirmat Basescu.

Sursa: costelgilca.ro



NOUTATI din Legislatia muncii

De ce salariatii indisciplinati scapa adesea nepedepsiti?


Eliminati riscul ca deciziile dvs. sa fie anulate!
Angajatorii pierd deoarece nu respecta la virgula prevederile legale privind sanctionarea abaterilor disciplinare.

Aflati ACUM care sunt greselile comise de angajatori!
GHID PRACTIC - Cercetarea si raspunderea disciplinara a salariatilor

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]