Patru romani din zece cred ca au slujba nesigura

somajconcedieriangajarisondajsalariu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii se numara printre cei mai stresati europeni atunci cand vine vorba despre stabilitatea locului de munca. Desi se spune ca apogeul recesiunii economice a trecut si ANOFM anunta o crestere a pietei locurilor de munca, peste 41% la suta din populatia activa a Romaniei se teme ca va ramane fara serviciu in acest an.

Potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob, 33,66 % din cei care sunt siguri pe locul lor de munca au declarat ca se asteapta la o reducere de salariu.

Numai sub 20% dintre cei chestionati cred ca firma la care lucreaza va efectua noi angajari in 2011, in timp ce 6,74% dintre participantii la studiu se asteapta anul acesta la o crestere salariala.

Sondajul, preluat de Agerpres, a fost realizat online la nivel national, in intervalul 1-31 ianuarie 2011, pe un esantion reprezentativ de 4.348 de respondenti. Dintre acestia, cei mai multi sunt barbati (61,7%). In cea mai mare proportie se asteapta la concedieri cei din grupa de varsta 46-55 de ani. Mai mult de un sfert dintre respondenti (28%) sunt din Bucuresti, iar cei mai pesimisti sunt din Satu Mare, Giurgiu, Salaj, Harghita, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Bacau, Botosani, Constanta si Prahova.

Pentru 2011, doar un sfert (25,39 %) dintre angajatori preconizeaza noi disponibilizari si, dimpotriva, 40,41% dintre companiile chestionate anunta ca isi vor largi echipa. De asemenea, procentul firmelor care prevad cresterea salariilor este aproape dublu fata de asteptarile angajatilor: 11,4 % dintre angajatori declara ca vor mari retributiile salariatilor in 2011, in timp ce 22,8% cred ca le vor micsora. La studiu au participat 193 de companii din toata tara, iar cei mai optimisti sunt angajatorii din IT&C (software), internet si comert electronic, retail, inginerie/tehnologie, vânzari, banci/finante, asigurari, consultanta, turism si serviciu clienti.

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
somajconcedieriangajarisondajsalariu

Data aparitiei: 04 Februarie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Patru romani din zece cred ca au slujba nesigura Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]