Angajatorii sunt OBLIGATI sa elibereze un extras din REVISAL

revisal extrasextras revisal onlinece este revisal
Angajatorii sunt OBLIGATI sa elibereze un extras din REVISAL
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Incepand cu 19 decembrie 2020, Inspectia Muncii ofera angajatorilor o versiune actualizata a aplicatiei Revisal pentru transmiterea registrului de evidenta a salariatilor in format electronic. 
 
Incepand cu data de 19 decembrie 2020, transmiterea registrului poate fi efectuata numai pentru fisiere de tip .rvs generate sau validate din versiunile 6.0.7/6.0.8 ale aplicatiei Revisal
 

Este demn de reamintit ca Hotararea de Guvern nr. 905 din 19 decembrie 2017 aduce anumite modificari si completari, cum ar fi cele prevazute la art.7 alin (6) si alin (8), cu privire la faptul ca un salariat are dreptul de a solicita un extras din REVISAL.

Instructiuni clare, pas cu pas, privind absolut orice inregistare in ReviSal in 2022 cu ajutorul Caietului practic de completare in ReviSal, detalii aici >>>

Ce este/ Ce inseamna un extras REVISAL?


Dupa cum prevede Hotararea de Guvern mai sus mentionata, la art.7 alin (6) este specificat: "La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia un extras din registru, datat si certificat pentru conformitate, sau o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, astfel cum rezulta din registru si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii."

Daca angajatorul se afla in imposibilitatea de a oferi aceste informatii salariatului sau fostului salariat, atunci se vor aplica dispozitiile de la art.7 alin (8):

"In situatia in care angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera un extras din registru, astfel cum este prevazut la alin. (6), salariatul/fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca eliberarea unui extras din registru din care sa rezulte activitatea desfasurata la acesta, in calitate de salariat. Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului electronic transmis de angajator, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii."


Noul Registru de evidenta a salariatilor (REVISAL)

Hotararea Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, publicata in Monitorul Oficial nr. 1005 din 19 decembrie 2017, cuprinde noua reglementare a Registrului de evidenta a salariatilor. Hotararea Guvernului nr. 500/2011 a fost asadar abrogata, iar multe dintre regulile completarii registrului s-au modificat.

Modificarea oricarei clauze contractuale se inregistreaza in preziua in care intervine, prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 53/2017, publicata in Monitorul oficial nr. 644 din 7 august 2017.

Angajatorii care doresc sa obtina un extras din REVISAL trebuie sa se adreseze Inspectoratului Teritorial de Munca de care apartin. Cererile se pot transmite prin email sau prin posta.  
 
In acest caz trebuie consultat site-ul ITM-ului in cauza pentru a vedea email-ul sau adresa. 

Gasiti procedurile complete in lucrarea Caiet practic de completare in ReviSal, care acopera toate situatiile sensibile cu care va puteti confrunta:
 

Acte necesare cerere extras REVISAL:

 
Copie certificat de inregistrare la ONRC;  
Copie act identitate administrator / persoana imputernicita;  
Dovada platii taxei RM, reprezentand contravaloarea prestatiei

MODEL SOLICITARE EXTRAS REVISAL

 
 
S.C./P.F.A./I.I. _______________________
Adresa: _____________________________
CUI: ________________ J14/____/_______
Nr.inregistrare: _________/_____________
 
 
 
CATRE,
INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA ___________
 
 
 
S.C./P.F.A./I.I.__________________________ cu sediul in localitatea________________, judetul __________, CUI: _________________, J14/________/_________, reprezentata legal prin________________________,in calitate de__________________, prin prezenta solicit eliberarea unui RAPORT SALARIAT din evidenta Registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL). 
 
Mentionez ca, raportul imi este necesar pentru___________________________________ 
 
Anexez la prezenta:
 
Copie certificat de inregistrare la ONRC;
Copie act identitate administrator / persoana imputernicita;
Dovada platii taxei RM, reprezentand contravaloarea prestatiei, in suma de 20 lei *.
Nota: *TAXA RM se achita prin transfer bancar sau mandat postal in contul ITM _________, deschis la Trezoreria _____________: 
 
_________________________________
Beneficiar: I.T.M. ___________;  CUI  : __________; 
 
 
Data:_____________________                     L.S. 
 
Tel:______________________                     Semnatura_____________
 
 
 
CONSIMTAMANT
 
Subsemnatul(a)....................................................consimt ca datele cu caracter personal din acest document sa fie colectate, prelucrate si stocate de I.T.M. JUDET in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679, pentru indeplinirea obligatiilor legale prevazute de Legea nr.108/1999, republicata, pentru infiintarea si organizarea Inspectiei Muncii, Ordonanta Guvernului nr.27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor si Legea nr.190/2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si confirm ca am fost informat cu privire la prevederile Regulamentului UE 2016/679.
 
 
Data:______________                    Semnatura_____________________
 
 

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

ReviSal in 2022


Uitati de erori si de amenzi legate de ReviSal!

Caiet practic de completare in ReviSal elimina neclaritatile de orice fel.

Cu ajutorul lui:

- obtineti pe loc solutia dorita;
- aveti intotdeauna certitudinea ca transmiteti in ReviSal exact ceea ce trebuie;
- eliminati total riscul unor amenzi.

...Vezi AICI lista completa <<

de Legislatia Muncii

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
revisal extrasextras revisal onlinece este revisal

Data aparitiei: 28 Ianuarie 2022
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Urmareste-ne pe Google News
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Angajatorii sunt OBLIGATI sa elibereze un extras din REVISAL Nota: 3.86 din 5 - 35 voturi.
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Model fisa de post controlor financiarIntrebare: Va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru controller financiar. Va multumim
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Munca suplimentara in fractiuni de oraIntrebare: Daca angajatul presteaza munca suplimentara in fractiuni de ora (de exemplu: 10 minute, 20 minute, 35 minute, 45 minute sau orice alta factiune), nu o ora intreaga, poate compania sa calculeze si sa plateasca aceste fractiuni asa cum sunt lucrate in minute? Sau este obligata sa rotunjeasca astfel incat daca angajatul a lucrat si un minut, acest minut devine o ora suplimentara de plata?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“DIURNA. Noile modificari legislative transpuse in 13 STUDII de CAZ”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"DIURNA. Noile modificari legislative transpuse in 13 STUDII de CAZ"
DIURNA. Noile modificari legislative transpuse in 13 STUDII de CAZ

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
  
Atentie la documentele solicitate la controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"DIURNA. Noile modificari legislative transpuse in 13 STUDII de CAZ"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]