Potrivit prevederilor art.23 alin. (1) din OG 10/2008 personalul contractual din sectorul bugetar are dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna si la alte concedii, in conditiile legii.
Durata minima a concediului de odihna este de 21 de zile lucratoare pe an. La determinarea indemnizatiei de concediu de odihna se vor lua in calcul, pe langa salariul de baza, si sporurile de care beneficiaza, potrivit legii.
Asadar, fata de cele mentionate anterior apreciem ca indemnizatia de concediu de odihna trebuie determinata in conformitate cu prevederile art. 23 din OG 10/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, la stabilirea acesteia luandu-se in calcul, pe langa salariul de baza, si sporurile de care beneficiaza salariatul in cauza, potrivit legii. Aceasta sintagma, apreciem ca include si sporul pentru conditii de munca.
In acest sens, sunt si prevederile Legii 63/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, conform carora plata concediului de odihna pentru personalul didactic si didactic auxiliar se realizeaza conform art. 23 din OG 10/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.
In concluzie, apreciem ca, atat pentru personalul didactic auxiliar, cat si pentru personalul nedidactic din sectorul bugetar, la determinarea indemnizatiei de concediu de odihna se vor lua in calcul, potrivit prevederilor legale mentionate, si sporurile de care beneficiaza acestia, inclusiv sporul pentru conditii de munca.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Noua lege a pensiilor Ghid practic