Sunt acordate 126 de zile de concediu de maternitate, cu obligatia ca perioada de lauzie sa nu fie mai mica de 42 de zile.
Cu alte cuvinte, perioadele de concediu prenatal si postanatal pot varia, in functie de recomandarile medicului, insa in niciun caz nu vom avea postanatal mai mic de 42 de zile.
Dupa finalizeaza termenului de postnatal, va incepe sa curga termenul de CCC, perioada de concediu de crestere a copilului.
Asa cum bine stim, pe perioada de concediu de maternitate, contractul individual de munca se suspenda de drept. Dar, asa cum subliniaza specialistii PortalCodulMuncii.ro, suspendare nu se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal).
Conform art. 3 alin. (2) lit. h) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale constituie element al registrului general de evidenta a salariatilor (ReviSal).
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Legis Plus Legislatia Muncii
Concret, incepand cu data de 01 august 2011, orice cauza de suspendare, exceptand cauzele de suspendare in baza certificatelor medicale, se vor inscrie in registrul de evidenta a salariatilor (ReviSaL).
Sursa: www.PortalCodulMuncii.ro