legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Ce cred romanii despre pensiile lor, cine trebuie sa le asigure si care este interesul fata de pensiile private?

26 Septembrie 2014
26 Septembrie 2014
pensii privatepensii administrate privatpensii private obligatoriipensii 2014pensii private 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Aproximativ jumatate dintre romani considera ca "altcineva" trebuie sa fie responsabil pentru a le asigura veniturile de care vor avea nevoie la pensionare iar acest "altcineva" trebuie sa fie statul. Acest lucru explica si interesul foarte scazut pentru pensiile private, arata un studiu ING Pensii Private.

"In randul publicului roman exista tendinta evidenta de a «externaliza» responsabilitatea actiunilor necesare pentru a obtine la momentul pensiei un venit adecvat propriilor nevoi. Astfel, unul din doi participanti la studiul ING Pensii Private apreciaza ca «altcineva» este principalul responsabil pentru a le asigura veniturile de care vor avea nevoie dupa pensionare. Acest «altcineva» este reprezentat de stat - 37%, angajatorul - 11% si familia - 3%", a declarat miercuri directorul general ING Pensii Private, Raluca Tintoiu, citata de Mediafax.

Conform studiului efectuat, o buna parte dintre tineri nu stiu ca au pensie privata. O alta pondere dintre respondenti stiu ca au un fond de pensii private insa habar nu aU unde si ce suma de bani au acumulat pana in momentul de fata, cum functioneaza mecanismul pensiilor private, cat se cotizeaza si ce intampla cu aceste sume daca nu vor mai apuca varsta de pensionare.

"Spre exemplu, la ING Pensii, un sfert din cei peste 1,8 milioane de participanti care detin un astfel de produs au fost repartizati aleatoriu de-a lungul timpului. Tendinta este semnificativ mai evidenta in randul tinerilor. Astfel, 22% din participantii repartizati aleatoriu catre fondul administrat de ING Pensii au varsta cuprinsa intre 20 si 25 de ani", a mai explicat Raluca Tintoiu.

"In acelasi timp, 46% din respondenti nu sunt informati cu privire la faptul ca suma economisita in contul individual va fi mostenita de familie in situatia in care nu vor mai fi in viata la varsta pensionarii, iar peste un sfert nu stiu ca au optiunea de a se transfera la un alt fond de pensii administrat privat", a afirmat directorul general al ING Pensii.

Cititi mai multe detalii despre pensiile private aici >>>


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]