Mesajul premierului Victor Ponta catre toate persoanele varstnice

pensiipensii 2014contributiiajutor pensionariangajare pensionarivenituri pensionari
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Premierul Victor Ponta transmite multumiri persoanelor varstnice pentru eforturile depuse de-a lungul vietii, eforturi necesare pentru ca tinerii sa se bucure de un stat modern, noteaza Agerpres.



Mai mult, premierul a precizat ca "daca nu respectam valorile si daca nu facem totul pentru a ne asigura ca nimeni nu este marginalizat", atunci nu putem discuta despre o Romanie corecta.

Va amintim faptul ca acest mesaj a fost transmis ieri, pe data de 1 octombrie 2014, cu ocazia Zilei internationale a Persoanelor varstnice.


"Transmit, in numele Guvernului Romaniei, tuturor persoanelor varstnice, multumiri pentru eforturile pe care le-au depus de-a lungul vietii astfel incat tinerii de astazi, dar si generatiile viitoare, sa se bucure de un stat modern. Cei aflati astazi la varsta intelepciunii sunt romanii care timp de zeci de ani au contribuit la constructia unei industrii romanesti moderne, la constructia unei infrastructuri la standarde cat mai inalte, la constructia unor institutii care sa puna pe primul plan interesul tuturor cetatenilor. Regret nespus ca, de multe ori, aceste eforturi nu au fost apreciate la justa lor valoare", se arata in mesajul premierului, citat de Agerpres.

Premierul a mai declarat ca au fost instituite masuri prin care varstnicilor sa li se acorde respectul cuvenit pentru toate eforturile pe care le-au depus de-a lungul timpului.

"De aceea, am decis ca este inacceptabil sa nu fie indexate pensiile, asa cum prevede legea, sau sa fie retinuti bani, pentru servicii publice, de la cei care nu isi permit, pentru a da doar cateva exemple. De aceea am considerat necesara aplicarea unor masuri precum redeschiderea unora dintre spitalele inchise in anii trecuti, blocarea cresterii preturilor la gaze pentru consumatorii individuali, scaderea TVA la paine, majorarea cuantumului ajutorului de incalzire, suplimentarea fondurilor pentru plata medicamentelor compensate sau amnistierea fiscala a pensionarilor, printre altele. Aceasta guvernare va continua sa depuna eforturile necesare, astfel incat seniorii Romaniei, o adevarata sursa de intelepciune si buna-cuviinta sa primeasca rolul pe care il merita in societate", a mai declarat premierul Victor Ponta.

sursa: Agerpres



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensiipensii 2014contributiiajutor pensionariangajare pensionarivenituri pensionari

Data aparitiei: 03 Octombrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Mesajul premierului Victor Ponta catre toate persoanele varstnice Nota: 3.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]