Fondurile de pensii administreaza active de 4 miliarde de euro, cu randamente si de peste 12 procente!

pensii privatepensii facultativepensii obligatoriipensii private 2014pilonul IIpilonul III
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) si facultative (Pilonul III) au ajuns la active de peste 17,5 miliarde de lei, echivalent a circa 4 miliarde de euro, la mijlocul anului 2014, asa cum precizeaza un comunicat al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

In total, discutam despre 6,5 milioane de romani beneficiari ai acestor sume.

Pentru intreg sistemul fondurilor de pensii, discutam despre o medie de 12% in ultimul an, in ceea ce priveste rezultatele investitionale ale fondurilor de pensii.

La finalul primelor 6 luni din 2014, cele 8 fonduri de pensii private obligatorii, Pilonl II, au ajuns la un total de 6,16 milioane de participanti, in beneficiul carora administrau active nete de 16,54 de miliarde de lei, potrivit datelor APAPR.

Asa cum arata APAPR, de la lansare si pana la finalul primului semestru din 2014, fondurile de pensii din Pilonul II au in administrare in numele participantilor contributii brute de 13,18 miliarde de lei si au adaugat, dupa valorificartea investitiilor, castiguri nete de 3,36 de miliarde de lei.

In ultimul an, fondutrile de pensii private obligatorii au obtinut un randament mediu de 12,1%. Randamentul mediu de la lansare este de 11,4% pe an.

Cat despre Pilonul III, cele 10 fonduri de pensii private facultative au ajuns la sfarsitul primului semestru din 2014 la un total de 330.000 de participanti, cu active de 923 de milioane de lei, conform APAPR.

Fondurile de pensii private facultative au un randament mediu de 12,4% in ultimul an. Randamentul mediu de la lansare (mai 2007) si pana la finalul lunii iunie 2014 este de 8,3% pe an.

"Sistemul de pensii private a continuat sa creasca si sa se dezvolte armonios si in cursul acestui an. Pentru un sistem de economisire creat sa produca rezultate peste 20-30 de ani, evolutia pe termen lung este evident cea mai relevanta, dar si analiza continua a rezultatelor are meritul de a-i surprinde evolutia in cele mai importante momente.

Performantele foarte bune ale fondurilor de pensii, implicarea in crestere in finantarea economiei reale, functionarea fara sincope a mecanismelor sistemului, in conditii de risc redus pentru participanti, toate concura la consolidarea sistemului si, speram, la cresterea increderii in acesta. Pentru a doua parte a anului, prioritatea noastra ca industrie vizeaza discutii cu autoritatile pentru promovarea legii de plata a pensiilor private", a precizat Raluca Tintoiu, presedintele APAPR.


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensii privatepensii facultativepensii obligatoriipensii private 2014pilonul IIpilonul III

Data aparitiei: 10 Iulie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Fondurile de pensii administreaza active de 4 miliarde de euro, cu randamente si de peste 12 procente! Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]