Pensia privata obligatorie

pensii private
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial, 14 ianuarie 2008 - Marcel Vasile

La sfarsitul acestei saptamani se incheie prima etapa a procesului de implementare a sistemului de pensii private obligatorii, etapa aderarii la un fond de pensii administrat privat. Daca ai intre 16 si 35 de ani si nu ai subscris inca la niciunul dintre cele 18 fonduri de pensii, grabeste-te! Mai sunt cateva zile in care tu poti alege.

Dupa expirarea acestui termen, vei fi repartizat aleatoriu la un fond de pensii de catre institutia de evidenta (CNPAS). Repartizarea obligatorie se realizeaza direct proportional cu numarul participantilor la un fond de pensii la data efectuarii repartizarii.

Nu lasa statul sa aleaga pentru tine! Aproximativ 3,2 milioane de romani (din cei aproximativ 3,5 de potentiali participanti) si-au exercitat deja dreptul la optiune. Conform datelor centralizate de catre C.S.S.P.P. la 1 ianuarie 2008, Fondul de Pensii administrat Privat ING (ING FOND DE PENSII S.A.) are cei mai multi participanti (1.066.2003). Urmeaza AZT Viitorul Tau Fond de pensii administrat Privat (ALIANZ-TIRIAC PENSII PRIVATE) care are 798.753 si Fondul de Pensii administrat Privat ARIPI (GENERALII FOND DE PENSII S.A.) cu 301.906 participanti.

Mai multe detalii despre schemele fondurilor de pensii administrate privat si despre garantiile sistemului de pensii private gasesti pe http://www.csspp.ro/.

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensii private

Data aparitiei: 14 Ianuarie 2008
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Pensia privata obligatorie Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]