Regula de aur de care sa tii cont pentru succes profesional: Alege-ti seful in mod inteligent.
Straniu, nu-i asa? Cum sa alegi seful perfect? Din postura de angajat nu poti decat sa fii ales de un sef, daca esti indeajuns de bun pentru ce sarcini si responsabilitati sunt in fisa de post.
Deseori, angajatorii uita ca si noi alegem, ca angajati sau din postura de candidati. Nu venim la interviurile de angajare cu gandul disperat ca poate-poate ne alegeti pe noi.
In fapt, va cercetam la fel sau poate mai mult decat o faceti voi. Va cunoastem companiile, istoria, expertii, proiectele care ne fac sa transpiram de emotie si entuziasm. Stim cu cine lucrati si ce premii ati obtinut in industriile din care faceti parte.
Stim si care sunt competitorii vostri principali si ce va "arde" cel mai rau, ce probleme va preseaza si care va sunt punctele slabe.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Va privim cu atentie fiecare gest si deja stim cand ne mintiti, cand vreti sa indulciti situatia si sa ne transmiteti sentimentul ca pe lista de asteptare mai sunt si alti candidati asa ca ar fi bine sa ne coboram nivelul de asteptari financiare.
Din pacate, multi cred ca un interviu de angajare este un drum cu sens unic, de la voi, potentialii nostri sefi, catre noi, potentialii vostri angajati, daca totul merge bine si va convine "raportul calitate-pret".
Din fericire, exista si superiori constienti de faptul ca angajatii cei mai valorosi sunt cei pregatiti sa spuna nu unei colaborari care nu le mai ofera castiguri reale (financiare si mai ales non-financiare). Acestia sunt cei pe care ii vrei cu adevarat in echipa, pe cei pe care stii ca ii vei tine cu greu langa tine, greu de tinut in loc, greu de suportat in numeroase cazuri, uneori imprevizibili si dificil de controlat.
La final, angajatii valorosi vor face ce stiu mai bine sa faca, exact ce au facut ca sa ajunga unde se afla azi: vor selecta, vor cerceta, vor cauta sefi langa care sa creasca, care sa le ofere mai mult decat un salariu bun: cunostinte, talent viu, inspiratie, geniu, revelatii adevarate care sa ii forteze sa devina adevarati experti in domeniu.
Putini sunt sefii de care sa te atasezi in acest fel, oameni cu tine, pana la capat, profesionisti dornici sa se oglindeasca in cei din jur, prin talentul si rezultatele pe care acestia le obtin.
Ce trebuie sa tineti minte in calitate de superiori? Ca nu numai noi avem un raport calitate-pret. Si voi aveti unul si mai devreme sau mai tarziu, acesta va decide ce fel de oameni raman langa voi. Ei va oglindesc.
Mult succes si cariere stralucite!
Maria Nicutar