Pentru intrebarile dvs. legate de managementul resurselor umane, acum aveti raspunsurile! Pentru mai multe informatii despre managementul resurselor umane , click aici!
Dar cum sa reusiti intotdeauna acest lucru?
Iata in continuare cateva recomandari care au dat rezultate in cazul mu ltor manageri:
Antrenati-va angajatii sa va preia responsabilitatile. Incepeti cu delegarea sarcinilor minore. Apoi, analizati rezultatele. Daca lucrurile merg pe drumul cel bun, odata cu trecerea timpului, mariti complexitatea sarcinilor. Dar niciodata nu uitati sa analizati rezultatele.
Aflati dinainte daca sarcinile incredintate le fac placere celor pusi sa le rezolve. Dar asta doar in cazul sarcinilor complexe si solicitante. Altfel, exista o mare posibilitate ca lucrurile sa fie facute de mantuiala.
Legis Plus Legislatia Muncii
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Asigurati-va inainte ca persoana selectata are pregatirea si aptitudinile necesare solutionarii problemei incredintate. Altfel, veti munci de doua ori: o data pentru indreptarea greselilor, apoi pentru a rezolva efectiv problema.
Comunicati coordonatele fiecarei sarcini corect si complet. Straduiti-va pe cat posibil sa realizati acest lucru in scris. Va va ajuta in primul rand pe dumneavoastra sa va clarificati gindurile si sa vizualizati rezolvarea proiectului. Iar persoana delegata nu va avea nici un motiv sa zica, pentru a se scuza, "am inteles altceva", "n-am crezut ca...", "mi s-a parut ca...". Aratati persoanei delegate cum sa realizeze corect sarcina incredintata.
Manifestati-va increderea in persoana careia i-ati incredintat rezolvarea sarcinii si incurajati-o. Fiecare dintre noi are nevoie de incurajari si aprecieri sincere. Acest lucru sporeste enorm productivitatea.
Acordati persoanei delegate dreptul de a avea o alta opinie sau de a gresi. Faptul ca nu rezolva problema in stilul dumneavoastra nu inseamna ca este mai putin capabil.
Incredintati sarcinile solicitindu-le si nu impunindu-le. In delegare, curtoazia si respectul sunt recomandabile.
Comunicati clar si de la inceput care sunt performantele care trebuie atinse. Explicati la inceput ce, cum si cand doriti sa fie rezolvata o anumita problema. In plus, este foarte util sa comunicati de ce sarcina ceruta este importanta si necesara.
Respectati aceste recomandari. Ele va vor asigura succesul aproape in orice situatie cand trebuie sa delegati. Si astfel veti avea mai mult timp pentru dumneavoastra.