Se poate remarca foarte clar ca mai bine de 55% dintre romani ar prefera un job care sa le ofere mai mult timp liber, in detrimentul unuia foarte bine platit. De asemenea, studiul a mai aratat ca romanii sunt din ce in ce mai nemultumiti de ce le ofera angajatorii.
"Astfel, 55% dintre romani spun ca sunt dispusi sa accepte un loc de munca mai prost platit, dar care sa le ofere mai mult timp liber. In acest timp, Romania trece printr-o criza pe piata muncii, cand tot mai multe companii se plang ca nu gasesc resurse umane, in ciuda salariilor oferite", se arata in studiul Hunters, citat de Adevarul.
Romanii nu mai sunt dispusi sa lucreze peste program sau in weekend
In acelasi timp, peste 65% dintre romani doresc sa incetineasca ritmul alert al vietii si sa faca mai multe lucruri care le fac placere, inclusiv la locul de munca. De exemplu, multi nu mai sunt dispusi sa lucreze peste program sau in weekend-uri, angajatii considerand ca ziua este oricum mult prea scurta pentru a face ceea ce isi doresc.
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Legis Plus Legislatia Muncii
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Romanii sunt interesati de relatii inter-umane si vor sa petreaca mai putin timp conectati la tehnologie:
"De aceea, 37% dintre romani deja isi limiteaza timpul petrecut pe internet sau pe telefonul mobil, inchizandu-le dupa-amiaza si in weekend-uri, iar 7 din 10 simt ca ii afecteaza consumul de tehnologie. Motivul, spun sociologii: libertatea pe care o ofera tehnologia este una falsa, ce provoaca dependenta si care ne face adesea sa irosim timpul", mai este precizat in studiu.
O firma investeste aproximativ 1.700 de lei pe an, pentru formarea profesionala a salariatilor
Te-ai gandit vreodata cat investesc angajatorii pentru a avea salariati mai performanti? Se pare ca in Romania sunt investiti anual, in medie, aproixmativ 1.700 de lei pentru formarea unui angajat. Desigur ca valoarea variaza, in functie de marimea companiei, de angajatori, de sumele de bani castigate de acestia pe an, etc.
Un studiu al Institutului National de Statistica (INS) a relevat ca in 2015, unu din cinci angajati din Romania (21,3%) a participat la cursuri de formare profesionala. Chiar daca inca este putin...citeste mai mult despre formarea profesionala aici >>>