Atentie la momentul in care se incheie contractul pe servicii SSM si PSI

29 August 2014
29 August 2014
ssmpsiprotectia munciiatriburii psiprevenire si protectie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



"Avem o noua companie, nou infiintata si vrem sa facem deja primele 2 angajari. Dorim sa stim daca este  obligatoriu sa incheiem un contract cu o companie ce ofera servicii de SSM si PSI si daca aceste contracte trebuie incheiate inaintea semnarii contractului de munca."


Conform PortalCodulMuncii.ro, atunci cand angajatorul/lucratorii desemnati/serviciile interne de prevenire si protectie nu au capacitatile si aptitudinile necesare pentru efectuarea tuturor activitatilor de prevenire si protectie,  angajatorul trebuie sa apeleze la servicii externe pentru acele activitati de prevenire si protectie pe care nu le poate desfasura cu personalul propriu.

Asadar, nu este obligatoriu sa incheiati un contract cu o companie ce ofera servicii de SSM, activitatile din domeniul securitatii si sanatatii putand fi efectuate prin asumarea atributiilor pentru realizarea masurilor legale in domeniu chiar de catre angajator daca indeplineste conditiile prevazute de lege. In situatia in care nu sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru a putea efectua insusi angajatorul activitatile de prevenire si protectie, angajatorul trebuie sa desemneze unul sau mai multi lucratori care indeplinesc cerintele legale pentru a putea desfasura respectiva activitate ori poate organiza serviciul intern de prevenire si protectie.

In consecinta,  pentru efectuarea activitatii specifice de PSI nu este obligatorie incheierea unui contract cu o firma atestata in domeniu, activitatea putand fi desfasurata si prin salariati angajati de societate care indeplinesc cerintele legale exercitarea atributiilor specifice de PSI.


NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]