8% dintre angajatii din Romania sunt agresati psihologic la locul de munca

28 Mai 2012
28 Mai 2012
POSDRUColfaceFemeia conteazaagresivivatediscriminaremobbing
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Agresivitatea psihologica la locul de munca este un fenomem puternic resimtit si de catre angajatii din Romania, asa cum arata rezultatele obtinunte in urma activitatilor desfasruate de Asociatia Colfase in cadrul proiectului "Femeia Conteaza".

„Aproximativ 8% dintre angajatii din Romania sunt agresati psihologic, sistematic, la locul de munca, iar acest fenomen, mai putin cunoscut ca atare si denumit de catre specialisti mobbing, nu este mai frecvent la noi decat in alte tari ale Uniunii Europene. Nivelul pe care l-am inregistrat printr-o ancheta sociologica este cel al mediei europene”, a precizat Roxana Toganel, managerul proiecutlui „Femeia conteaza” derulat de Asociatia Colfasa.

Prezentand rezultatele activitatilor derulate in cadrul proiectului, finantat din fonduri europene nerambursabile, Roxana Toganel a mentionat faptul ca mobbing-ul constatat de sociologi este de circa patru ori mai frecvent in companiile private decat in cele publice - 79,7% fata de 20,3%.

Conform studiuluim, desi hartuirea psihologicala locul de munca este preponderenta (71,6%), exista si situatii care tin de discriminarea de gen, hartuirea sexuala, conflicte de munca reale, dar si de sfera patologicului. In cazul mobbing-ului, agresiunea asupra salariatului are un caracter sistematic si se realizeaza prin intimidare, umilire, discreditare, izolare, stigmatizare etc.

In cadrul proiectului „Femeia conteaza!” a fost infiintat, in Bucuresti, primul centru anti-mobbing din Romania unde victimele primesc consiliere psihologica juridicasi orientare profesionala. Centrul anti-mobbing este un exemplu ca „fondurile europene sunt folosite asa cum trebuie”, a afirmat deputatul PNL Cristina-Ancuta Pocora, presedintele Comisiei pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati din Camera Deputatilor.

Proiectul este finantat de Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” (POSDRU), bugetul total fiind de 16,5 milioane lei, din care circa 14,34 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile. Bugetul de stat a contribuit cu aproximativ 1,83 milioane lei, iar Colfasa si cei patru parteneri ai sai cu suma de circa 330.000 lei. Proiectul are o durata de trei ani si se va incheia in iulie 2012.

Sursa. Money.ro
NOUTATI din Legislatia muncii

De ce salariatii indisciplinati scapa adesea nepedepsiti?


Eliminati riscul ca deciziile dvs. sa fie anulate!
Angajatorii pierd deoarece nu respecta la virgula prevederile legale privind sanctionarea abaterilor disciplinare.

Aflati ACUM care sunt greselile comise de angajatori!
GHID PRACTIC - Cercetarea si raspunderea disciplinara a salariatilor

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]