SSM: Instruirea personalului conform legislatiei

27 Mai 2013
27 Mai 2013
SSM si PSIinstruirea personalului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Instruirea de securitate si sanatate in munca a lucratorilor se va face, in conformitate cu prevederile Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006 si ale Normelor metodologice de aplicare a acesteia, la schimbarea locului de munca, la introducerea unui nou echipament sau la modificarea celui existent, la introducerea unor noi tehnologii, procedee de lucru sau lucrari speciale, urmarindu-se ca instruirea sa fie adaptata conditiilor concrete de la locul de munca, evolutiei riscurilor sau aparitiei unor noi riscuri, sa se faca periodic sau ori de cate ori este nevoie.

Instruirea se efectueaza in timpul programului de lucru si se face pe cheltuiala angajatorului. Cheltuielile determinate de instruire nu trebuie sa afecteze in niciun fel veniturile lucratorilor.

Instruirea in domeniul securitatii si sanatatii in munca are ca scop insusirea de catre lucratori a cunostintelor si formarea deprinderilor de securitate si sanatate in munca, si cuprinde urmatoarele 3 faze:

- instruirea introductiv generala;
- instruirea la locul de munca;
- instruirea periodica.

Instruirea se finalizeaza prin testarea modului in care lucratorii si-au insusit cunostintele predate, consemnarea rezultatelor in fisa de instruire si semnarea acesteia de catre cel instruit, precum si de catre cel care a efectuat si verificat instruirea.

Zilnic, la inceperea lucrului, se va efectua un instructaj de securitate si sanatate in munca, care va cuprinde masurile de protectia muncii ce  trebuie respectate in desfasurarea activitatii din ziua respectiva, tinandu-se cont de conditiile concrete ale locului de munca la momentul dat. Acest instructaj va fi efectuat de catre conducatorul locului de munca.

Personalul muncitor din santier va fi folosit numai la lucrarile si in zona de lucru pentru care a fost instruit. 

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]