Concedierea tine astazi de reguli mult mai stricte, insa ridica probleme mai mari la o noua angajare, data fiind situatia economica actuala.
Astfel, pierderea locului de munca in repetate randuri, fara ca disponibilizarea sa se fi produs din motive de reduceri de personal, salariatul in cauza trebuie sa analizeze temeinic situatia pentru a-si da seama daca nu cumva toate aceste concedieri tin de el si nu de angajator.
Asa cum noteaza Wall-Street.ro, vina o poate purta salariatul, astfel ca fiecare situatie in parte va trebui supusa unei analize.
In continuare, Business Insider enumera cateva dintre semnele care ne pot face sa intelegem ca noi suntem angajatul-problema din cadrul companiei.
Avem o parere nu tocmai buna despre colegii nostri si iscam deseori conflicte cu acestia? Este foarte posibil ca tocmai noi sa fim cei care ar trebui sa isi imbunatateasca abilitatile de comunicare, de management si de eticheta, noteaza Wall-Street.
Ghidul HR-istului
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
40 Modele de Regulament Intern
In plus, iata alte semne care ar trebui sa ne puna pe ganduri:
"Ajungi sa ai probleme pentru lucruri pentru care niciunul dintre ceilalti colegi nu au? Daca colegii tai ajung mai tarziu la birou si pleaca mai devreme nu face acelasi lucru doar pentru ca ei nu au probleme. S-ar putea ca ei sa fie mai performanti decat esti tu in alte aspecte.
Fiecare manager pe care il ai este un microsef? S-ar putea ca de fapt tu sa fii cel care are nevoie de micromanagement. Analizeaza ceea ce faci. Cate greseli marunte ai zilnic?".
Daca suntem concediati si vrem sa dam vina pe angajator, sa ne gandim daca nu cumva noi am condus singuri la concedierea noastra.