REGES Inspectia muncii - Cum va proceda angajatorul pentru verificarea datelor

RegesReviSalInspectia Munciirevisal 2021
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
VERSIUNEA 6.0.8 - aplicatia REVISAL (varianta 2021)
 
Incepand cu data de 19 decembrie 2020, Inspectia Muncii pune la dispozitia angajatorilor o versiune actualizata a aplicatiei Revisal pentru transmiterea registrului de evidenta a salariatilor in format electronic.
 
Incepand cu data de 19 decembrie 2020, transmiterea registrului poate fi efectuata numai pentru fisiere de tip .rvs generate sau validate din versiunile 6.0.7/6.0.8 ale aplicatiei Revisal.
 
Important! Versiunea 6.0.8 a aplicatiei Revisal poate fi instalata numai daca exista deja pe statia de lucru versiunea 6.0.7 sau nu ati avut nicio alta versiune de Revisal instalata anterior.
 
Pentru instalarea Revisal 6.0.8 nu este necesara dezinstalarea versiunii anterioare a aplicatiei Revisal, 6.0.7.
Utilizatorii care au instalata versiunea 5.0.8 a aplicatiei, in mod obligatoriu, isi vor instala mai intai versiunea 6.0.5 a aplicatiei si ulterior, vor efectua trecerea la versiunile 6.0.6, 6.0.7, dupa care vor instala versiunea 6.0.8. .
 
– Revisal 6.0.8 (pentru Windows Server2003 SP1/ Vista / 7 / 8 / 10);
 
 
 
– Ghid de instalare si utilizare (format .pdf – Portable Document Format) 
 
 
 
– Raspunsuri la intrebari frecvente privind registrul – revizuit in data de 18.12.2020
 
 
 
– Specificatii tehnice versiune revizuita (18.12.2020) (format .pdf – Portable Document Format) – specificatiile sunt aferente versiunii 6.0.8 ale aplicatiei Revisal
 
 
– Reguli de completare versiune revizuita (18.12.2020) (arhivat in format .zip – 4 fisiere .xsd – XML Schema Definition)
 
 
Versiunea aplicatiei Revisal 6.0.8 cuprinde o serie de elemente noi:
 
– Actualizarea nomenclatorului COR
 
Actualizarea Clasificarii Ocupatiilor din Romania, in conformitate cu Ordinul de modificare si completare a Clasificarii Ocupatiilor din Romania – nivel de ocupatie emis de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Institutul National de Statistica nr. 1.477/ 12.10.2020 / 1.056/14.10.2020. Contractele in vigoare (active/suspendate/detasate) care au inregistrat codul 3252, in versiunea 6.0.8 nu se vor actualiza automat la noua  versiunea de COR si vor fi regasite in lista Actualizare COR, unde se va selecta ocupatia aferenta contractului dintre codurile nou aparute  325201 administrator programe nationale boli transmisibile/ 325202 agent retea boli transmisibile/325203 asistent coordonator programe nationale curative si boli netransmisibile (sau oricare alta ocupatie valida din nomenclatorul actualizat).
 
– Introducerea unui nou atribut pentru campul Tip norma:  Norma intreaga conform OUG 132/2020, care are asociate informatii referitoare la durata timp munca, tip interval repartizare si timp munca. Se aplica pentru toate tipurile de contract existente cu norma intreaga (Contract individual de munca, Contract de munca la domiciliu, Contract de munca cu clauza de telemunca, Contract de ucenicie la locul de munca, Contract de munca temporara), mai putin pentru tipul de contract Contract individual de munca pentru tineri dezavantajati – Legea 189/2018.
 
– Introducerea unui nou tip de contract: Contract de munca temporara cu clauza de telemunca.
 
– Alinierea perioadei contractului de ucenicie la prevederile legale in vigoare: perioada de contract acceptata este cuprinsa in intervalul 6 – 36 luni.
 
– Identificatorul de salariat: CNP/Serie pasaport/Serie Act nu mai accepta virgula.  Nu se mai permite inregistrarea de identificatori care contin caracterul virgula.
 
– Indentificatorul de contract: Numar contract nu mai accepta virgula. Nu se mai permite inregistrarea de identificatori care contin caracterul virgula. Aceasta restrictie se aplica contractelor neradiate, aflate in una din starile urmatoare: activ, suspendat sau detasat. .
VERSIUNEA 6.0.7 A APLICATIEI REVISAL 2020

Incepand cu data de 01 iunie 2019, Inspectia Muncii pune la dispozitia angajatorilor o versiune actualizata a aplicatiei Revisal pentru transmiterea registrului de evidenta a salariatilor in format electronic.
 
incepand cu data de 01 iunie 2019, transmiterea registrului poate fi efectuata numai pentru fisiere de tip .rvs generate sau validate din versiunile 6.0.5/6.0.6/6.0.7 ale aplicatiei Revisal.
 
 
 
 
Important! Versiunea 6.0.7 a aplicatiei Revisal poate fi instalata numai daca exista deja pe statia de lucru versiunea 6.0.6 sau nu ati avut nicio alta versiune de Revisal instalata anterior.
 
Pentru instalarea Revisal 6.0.7 nu este necesara dezinstalarea versiunii anterioare a aplicatiei Revisal, 6.0.6.
 
Utilizatorii care au instalata versiunea 5.0.8 a aplicatiei, in mod obligatoriu, iÅŸi vor instala mai intai versiunea 6.0.5 a aplicatiei si ulterior, vor efectua trecerea la versiunea 6.0.6, dupa care vor instala versiunea 6.0.7.
 
Aflati mai multe informatii privind versiunea noua REVISAL 2020 AICI!


Prevederi din 2018:


Vom stabili mai jos cum poate verifica un angajator daca pe portalul Inspectia Muncii (Reges) au fost transmise corect datele din REVISAL.

Mentionam astfel ca portalul Reges http://reges.inspectiamuncii.ro, permite oricarui angajator, pe baza unui nume de utliziator si a unei parole, sa verifice situatia contractelor de munca, transmise in prealabil cu ajutorul aplicatiei Revisal.

Dupa autentificare, se acceseaza butonul "Raport preluari", in fereastra care se va deschide vor fi afisate in ordine cronologica, toate informatiile transmise. Pentru a verifica situatia contractelor existente se selecteaza prima inregistrare (cea mai noua din punct de vedere cronologic).

Dupa selectare, se va deschide un ecran de informatii extinse unde in ordine alfabetica vor fi afisati toti salariatii din registrul electronic de evidenta al salariatilor.

Prin selectarea numelui unui salariat, se va deschide o fereastra de informatii in cadrul careia putem regasi urmatoarele:

1. Numele si prenumele salariatului
2. Cetatenia
3. Tara de resedinta
4. Tipul actului de identitate
5. CNP
6. Seria si nr. carnetului de munca (daca este cazul)
7. Adresa salariatului
8. Starea contractului (daca acesta este activ sau nu)
9. Data contractului
10. Numarul contractului
11. Functia de incadrare a salariatului
12. Tipul contractului
13. Data de inceput
14. Data de sfarsit
15. Numarul sub care a fost inregistrata transmiterea fisierului de tip .rvs


Noul Registru de evidenta a salariatilor (REVISAL). Ce trebuie sa stie orice angajator in 2018


Hotararea Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, publicata in Monitorul Oficial nr. 1005 din 19 decembrie 2017, cuprinde noua reglementare a Registrului de evidenta a salariatilor. Hotararea Guvernului nr. 500/2011 a fost asadar abrogata, iar multe dintre regulile completarii registrului s-au modificat...citeste mai multe despre REVISAL aici >>>




de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
RegesReviSalInspectia Munciirevisal 2021

Data aparitiei: 31 Iulie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

REGES Inspectia muncii - Cum va proceda angajatorul pentru verificarea datelor Nota: 3.59 din 5 - 45 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]