Ce aduce nou versiunea Revisal 6.0.9? Specialistii explica modificarile

nou versiunea Revisal 6.0.9revisal noua versiunerevisal angajatori
Ce aduce nou versiunea Revisal 6.0.9? Specialistii explica modificarile
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va reamintim ca, incepand cu data de 10 aprilie 2023, INSPECTIA MUNCII pune la dispozitia angajatorilor noua versiune REGES/REVISAL. Astfel, transmiterea registrului va putea fi efectuata numai pentru fisiere de tip .rvs generate sau validate prin versiunile 6.0.8/6.0.9 ale aplicatiei Revisal.
 

Ce aduce nou versiunea Revisal 6.0.9?

 
- Posibilitatea de inregistrare a oricaror contracte suspendate, indiferent de norma (respectand temeiurile si regulile de suspendare) sau a oricaror contracte active cu norma intreaga, pentru un angajat acoperind urmatoarele scenarii, conform Inspectia Muncii:
 
Instructiuni clare, pas cu pas, privind absolut orice inregistare in ReviSal in 2023 cu ajutorul Caietului practic de completare in ReviSal! Contine indicatii complete, exemple, studii de caz, situatii atipice, DETALII AICI >>>
 
- Toate contractele unui angajat pot fi cu norma intreaga si suspendate;
- Un contract cu norma intreaga poate fi activ, restul contractelor, indiferent de norma si de numarul lor, pot fi suspendate;
- Un angajat poate sa aiba un singur contract cu norma intreaga la acelasi angajator;
- Un angajat poate sa aiba mai multe contracte active cu norma intreaga la angajatori diferiti, cu respectarea prevederilor legale.
- Raportul per salariat evidentiaza reactivarea inregistrata in istoricul contractului, iar aceasta operatiune nu este ignorata in cadrul mecanismului de constituire a
intervalelor de vechime.
- Actualizare nomenclator coduri COR: coduri modificate, denumiri modificate, ocupatii noi, 66 de coduri eliminate.
- Actualizarea nomenclatorului Nationalitate pentru Marea Britanie, in privinta cetateniei pentru salariatii activi si angajatori persoane fizice proveniti din Marea Britanie.
 
IMPORTANT!
 
Lucrarile de mentenanta necesare actualizarii versiunii sunt programate in perioada 07.04.2023 ora 14:00 - 08.04.2023 ora 14:00, interval in care portalul REGES pentru transmiterea on-line a registrului general de evidenta a salariatilor va fi indisponibil.
 

Revisal angajatori - atentie la noua versiune

 
Pentru actualizarea aplicatiei Revisal de catre angajatori, este recomandat sa se urmareasca instructiunile cuprinse in Ghidul de instalare si utilizare, ce urmeaza sa fie publicate ulterior efectuarii lucrarilor de mentenenta aici: https://www.inspectiamuncii.ro/reges
 
Pentru securitatea datelor, este indicat ca, inainte de orice operatiune legata de instalarea unei noi versiuni a aplicatiei Revisal, sa se efectueze o copie de siguranta a bazei de date.
 
Angajatorii care in prezent utilizeaza versiunea Revisal 5.0.8 nu vor putea mai transmite fisierele de tip .rvs in noua versiune.
 
14 situatii in care puteti gresi grav!
 
Legislatia din Romania stabileste nu mai putin de 14 abateri si amenzi legate de registrul general de evidenta a salariatilor (ReviSal), detalii AICI >>>
 
Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, despre aplicatia Reges/Revisal : "Doresc sa le multumesc colegilor mei si echipei care se ocupa de buna functionare a aplicatiei in forma sa actuala. Incercam, prin mijloacele tehnice pe care le avem la dispozitie, sa mentinem aplicatia in pas cu toate modificarile legislative, astfel incat sa aiba o functionalitate optima, atat pentru angajatori, cat si pentru inspectorii de munca. Proiectul REGES Online la care lucram acum va oferi servicii digitale de inalta calitate cetatenilor, salariati si angajatori si va permite accesul acestora intr-un sistem informatic centralizat. Am solicitat public si am primit deja propuneri concrete de imbunatatire a actualei aplicatii, astfel incat noul REGES Online sa corespunda asteptarilor angajatorilor si celorlalti utilizatori. Echipa de proiect a analizat cu deosebita atentie si interes toate propunerile inaintate, desprinse din practica gestionarii resurselor umane si le va introduce in configuratia viitoarei aplicatii."
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
nou versiunea Revisal 6.0.9revisal noua versiunerevisal angajatori

Data aparitiei: 14 Aprilie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce aduce nou versiunea Revisal 6.0.9? Specialistii explica modificarile Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]