Asadar, periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul este element al contractului individual de munca.
Toti angajatorii au obligatia de a completa REVISAL cu ajutorul aplicatiei informatice distribuite gratuit de catre Inspectia Muncii sau prin intermediul aplicatiilor informatice proprii (care corespund criteriilor prevazute de lege).
Pentru ca REVISAL va poate pune in bete este fara doar si poate important sa stiti toate noile reglementari in acest domeniu controversat.
Tocmai de aceea trebuie sa rezervati acum un loc la Turneul National de REVISAL, chiar in orasul/zona, detalii aici >>>
Legis Plus Legislatia Muncii
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
"Este necesar de modificat data de acordare a salariului in loc de 01 ale lunii urmatoare in 05 ale lunii urmatoare. Este obligatoriu act ad. si apoi in Revisal?"
Pentru a intelege pe deplin situatia, va precizam ca potrivit art. 3 alin. (2) din HG 905/2017, in registrul general de evidenta a salariatilor angajatorii completeaza:
a) datele de identificare ale angajatorului persoana fizica sau juridica de drept privat, respectiv institutie/autoritate publica/alta entitate juridica care angajeaza personal in baza unui contract individual de munca, cum ar fi: denumire, cod unic de identificare - CUI, codul de identificare fiscala - CIF, sediul social si numele si prenumele reprezentantului legal - pentru persoanele juridice, respectiv: numele, prenumele, codul numeric personal - CNP, domiciliul - pentru persoanele fizice;
b) datele de identificare ale salariatilor, cum ar fi: numele, prenumele, codul numeric personal - CNP, cetatenia si tara de provenienta - Uniunea Europeana - UE, non-UE, Spatiul Economic European - SEE;
c) data incheierii contractului individual de munca si data inceperii activitatii;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative;
e) tipul contractului individual de munca;
f) durata contractului individual de munca, respectiv nedeterminata/determinata;
g) durata timpului de munca si repartizarea acestuia, in cazul contractelor individuale de munca cu timp partial;
h) salariul de baza lunar brut, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca sau, dupa caz, in contractul colectiv de munca;
...citeste toate prevederile art. 3 aici >>>
IMPORTANT!
Asadar, in registrul general de evidenta a salariatilor se inregistreaza salariul de baza lunar brut, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca sau, dupa caz, in contractul colectiv de munca nu si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul.
Un raspuns oferit de expertii de la PortalCodulMuncii >>>