Cine cere saptamana de lucru de 3 zile, cu 11 ore de lucru pe zi si pensionare la 70 sau 75 de ani?

varsta de pensionareangajareprogram de lucrutimp de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In ultima perioada de timp au fost lansate mai multe opinii cu privire la scurtarea timpului de lucru pentru salariatii de pretutindeni.

Am descoperit ca germanii isi doresc o saptamana de lucru de 4 zile si ca nu departe de o astfel de decizie ar fi tarile scandinave. O astfel de masura ar putea fi luata in considerare in viitorul apropiat.

De aceeasi parere este si Carlos Slim, miliardarul mexican ce apare pe locul al treilea in topul miliardarilor lumii. Si acesta crede ca oamenii ar trebui sa lucreze doar 3 zile pe saptamana.

Cu ocazia unei conferinte de afaceri in Paraguay, Carlos Slim s-a pronuntat pentru o modificare radicala a programului de munca. In locul sa se pensioneze la 50 sau 60 de ani, acestia ar trebui sa aiba posibilitatea de a lucra pana la 70 sau 75 de ani insa cu reducerea programului la doar 3 zile de munca pe saptamana.

Ziua de munca ar trebuie sa aiba 11 ore, conform lui Carlos Slim.

"Trei zile de munca inseana mai multa relaxare si o crestere a calitatii vietii. Patru zile de repaos vor genera noi oportunitati in materie de distractie si o petrecere a timpului liber.", noteaza Slim, conform BusinessMagazin.ro.

Potrivit parerii sale, o astfel de masura ar putea duce catre conturarea unei forte de munca mai sanatoase si mai productive, dar si cu castiguri mai mari pentru persoanele in varsta.

Asa cum ne-am fi intrebat cu totii, raspunsul este afirmativ. Carlos Slim chiar practica o astfel de schema de lucru la Telmex, compania sa de telecomunicatii.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
varsta de pensionareangajareprogram de lucrutimp de munca

Data aparitiei: 21 Iulie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cine cere saptamana de lucru de 3 zile, cu 11 ore de lucru pe zi si pensionare la 70 sau 75 de ani? Nota: 3.17 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]