Vechimea in munca. Cum poti verifica ONLINE ce vechime ai dobandit pana in prezent?

Mara Dobrin
Mara Dobrin
15 Martie 2024
15 Martie 2024
Mara Dobrin
Mara Dobrin
vechime in muncacum verifici vechimea in muncavechime in munca online
Vechimea in munca. Cum poti verifica ONLINE ce vechime ai dobandit pana in prezent?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Despre vechimea in munca se tot discuta si nici nu este de mirare, avand in vedere ca este unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand vorbim despre dobandirea pensiei de stat.
 
Astfel, in Romania, pentru a beneficia de pensie, iti reamintim ca este necesar sa indeplinesti 2 conditii esentiale: sa ajungi la varsta de pensionare si sa ai un stagiu complet de cotizare.
 
Tocmai de aceea, pentru a fi la curent cu cea de-a doua conditie importanta, dorim sa-ti explicam, pas cu pas, cum poti sa-ti verifici vechimea in munca.

 
Exista o lucrare care va ofera INSTANTANEU raspunsul la orice intrebare de legislatia muncii! Raspunsurile sunt complete si permanent la zi! Sunt explicate inclusiv recentele modificari legislative, detalii AICI >>>
 

Vechimea in munca in 2024. Cum poti verifica online cati ani ai cotizat pana acum?

 
In primul rand, este necesar sa ai un cont online pe site-ul Casei Nationale de Pensii Pulbice (CNPP), doar in acest mod poti verifica ce vechime in munca ai dobandit pana in momentul prezent.
 
Asadar, primul pas va fi acela de a completa datele formularului de creare cont, asa cum este specificat pe site CNPP. 
 
Iti mentionam ca, asa cum precizeaza autoritatile, structura formularului este urmatoarea:
 
Date de identificare:
  1. Numele si prenumele
  2. CNP
  3. Adresa de e-mail
  4. Act de identitate
  5. Adresa de domiciliu.
 
Dupa finalizarea completarii formularului se apasa butonul Print pentru a putea fi semnat olograf in original, pe hartie.
 
 
Pentru obtinerea datelor de acces, dupa ce s-a tiparit cererea trebuie parcurse urmatoarele etape:
 
  1. Se semneaza cererea;
  2. Solicitantul se va prezenta personal cu cererea semnata la oricare casa teritoriala de pensii, impreuna cu actul de identitate in original si copie sau, dupa caz, cu documentele justificative in original si copie  pentru fiecare persoana terta careia ii va administra  contul;
  3. Cererea va fi procesata si aprobata la nivelul casei teritoriale de pensii. Dupa aprobare vor fi transmise datele de acces (nume utilizator si parola) solicitantului, pe e-mailul specificat de acesta in cerere.  
     
De ce sa pierdeti bani si timp pretios prin instanta cand un mic pont pe care il gasiti in Consilier Legislatia muncii. Ghid complet privind gestionarea raporturilor de munca va poate scuti DIN START de neplaceri?
 

Ce faci dupa ce ai primit parola contului?

 
Dupa ce ai primit e-mailul asteptat vei putea sa te autentifici in contul de utilizator din cadrul site-ului CNPP. Se va apasa pe butonul pe care scrie AUTENTIFICARE, situat in partea de sus a paginii site-ului, in dreapta.
 
Acolo vei putea introduce numele utilizatorului si parola, iar apoi vei apasa pe butonul de sub, pe care va scrie tot AUTENTIFICARE.
 
Dupa aceea, vei putea observa meniul din partea stanga a paginii, unde vei cauta butonul pe care scrie „Datele mele din sistemul public de pensii”.
 
Odata ajuns in aceasta sectiune, vei remarca faptul ca poti alege sa verifici documentele cu stagiile lunare de cotizare inregistrate in evidentele Casei Nationale de pensii de la luna aprilie 2001. Exista si un document cu stagiile anuale de cotizare incepand cu aprilie 2001, asa ca ramane sa alegi daca verifici "stagii anuale dupa 04.2001" sau "stagii lunare dupa 04.2001" - asa le vei regasi acolo.
 
Dupa ce te hotarasti ce vrei sa verifici, apesi pe una dintre aceste optiuni, dupa care vei apasa pe butonul aparut, pe care va scrie „Genereaza raport actualizat”.
 
 
Vei observa ca exista si sectiunea cu „Informatii din carnetul de munca”, daca vrei sa verifici vechimea ta in munca anterior aprilie 2001. Va aparea din nou butonul cu „Genereaza raport actualizat”.
 
Dupa ce ai optat pentru generarea raportului il vei regasi in contul tau de pe site-ul Casei de Pensii, dar va fi nevoie sa astepti pret de 15 minute, pana informatia va fi disponibila in contul tau.
 
Oricum vei primi si un email in care vei fi informat ca poti descarca raportul/rapoartele in ceea ce priveste vechimea in munca solicitata. Documentul va fi disponibil in format PDF chiar in cadrul paginii in care ai cerut generarea rapoartelor, asa ca le vei regasi acolo, mai mult ca sigur. 
 
In acest fel vei afla vechimea ta in munca, evident pentru perioadele in care ai lucrat in baza unui contract individual de munca, situatie in care angajatorul a fost obligat sa vireze catre stat cotizatiile respective.
 
Dupa ce vei obtine contul tau pe site-ul CNPP (daca nu ai deja unul valid), te poti intoarce la acest articol pentru a urma pasii, care vor fi mult mai usor de inteles si urmat odata ce ai intrat in contul tau. 

De ce sa pierdeti bani si timp pretios prin instanta cand un mic pont pe care il gasiti in Consilier Legislatia muncii. Ghid complet privind gestionarea raporturilor de munca va poate scuti DIN START de neplaceri?
 


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
[x]