Vesti bune pentru medici: Vor putea lucra in spitale si dupa varsta de pensionare

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
06 Noiembrie 2014
06 Noiembrie 2014
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
pensionare medicimunca dupa varsta de pensionareactivitate dupa varsta de pensionare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti imbucuratoare pentru medicii care se pensioneaza si doresc sa continue lucrul si dupa atingerea varstei de pensionare. Medicii care au implinit varsta de pensionare isi vor putea continua activitatea in sectorul public si in cel privat in conditiile legii, conform Deciziei Consiliului National a Colegilor Medicilor din Romania nr. 4/2008, actualizata prin Decizia nr. 1/2014.

Atentie, totusi, la faptul ca activitatea se poate continua peste varsta legala de pensionare (65 de ani) doar in situatii exceptionale. Discutam despre situatia referitoare la deficitul de personal medical sau in zone defavorizate si doar pe perioada in care postul urmeaza sa fie scos la concurs.

”Daca postul nu se ocupa in urma scoaterii la concurs, avizam prelungirea activitatii pentru medicii pensionari pentru a nu bloca activitatea spitalului. Avem situatii in tara, in care s-ar inchide sectii, daca nu ar lucra medicii pensionari, cum este cazul Spitalului Judetean Tulcea. Dar, acolo unde se pot inscrie medici tineri la concurs, nu incurajam prelungirea la nesfarsit a activitatii medicilor pensionari”, a declarat prof. Dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Mai mult, medicii isi pot continua activitatea medicala peste varsta de pensionare si in unitari sanitare private.

Activitatea se va continua pe baza certificatului de membru si pe baza avizului anual al Colegiului Medicilor din Romania.

"Colegiul Medicilor din Romania solicita conducerilor tuturor unitatilor sanitare de stat sa respecte legislatia in vigoare in ceea ce priveste prelungirea activitatii medicilor pensionari si scoaterea posturilor la concurs.", se precizeaza pe site-ul Colegiului Medicilor din Romania.


Sursa: Colegiul Medicilor din Romania


NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]