Locul muncii si riscurile specifice postului. Completarea contractului de munca

10 August 2012
10 August 2012
Codul munciiCIMloc de muncalocul munciiOMMSS 64/2003
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analizam situatia in care o societate doreste sa angajeze directori de vanzari pentru diferite zone din tara. La completarea contractului de munca, vom vedea ce date vor fi inscrise la punctul D "Locul de munca", precum si la ce se refera punctul "Riscurile specifice postului" din sectiunea "Informarea prealabila a salariatului".

Raspuns:

Potrivit art. 17 alin. (3) lit. b) coroborat cu alin. (4) din Codul muncii , republicat, in contractul individual de munca al salariatului se inscrie, ca element obligatoriu, locul muncii sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri.

Prin urmare, distingem doua situatii:
- stabilirea in CIM a unui loc de munca fix, situatie in care salariatul isi va desfasura activitatea la acest loc de munca;
- posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri, situatie in care in CIM nu este prevazut un loc de munca fix.

In modelul-cadrul al contractului individual de munca, aprobat prin OMMSS 64/2003, astfel cum a fost modificat ulterior prin OMMFPS 1616/2011 la lit. D. Locul de munca trebuie prevazuta una dintre cele doua optiuni prevazute la pct. 1, respectiv pct. 2:

1. Activitatea se desfasoara la (sectie/atelier/birou/serviciu/compartiment etc.) ....................... din sediul social/punctul de lucru/alt loc de munca organizat al angajatorului ....................

2. In lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitatea astfel: ...............................

Asadar, daca salariatul trebuie sa isi desfasoare munca in mai multe locatii, apreciez ca nu are un loc de munca fix, prin urmare se va putea inscrie la lit. D, pct. 2 din CIM locurile de munca unde salariatii isi vor desfasura efectiv activitatea.

Totodata, potrivit art. 17 alin. (3) lit. b) coroborat cu alin. (4) din Codul muncii , republicat, in contractul individual de munca al salariatului se inscriu riscurile specifice postului ca si element obligatoriu.

Potrivit art. 17 alin. (3) lit. b) coroborat cu alin. (4) din Codul muncii , republicat, in contractul individual de munca al salariatului se inscrie, ca element obligatoriu.

Riscurile specifice postului reprezinta de regula de conditiile de munca ce ar putea pe termen lung sa afecteze sanatatea salariatului. Prezinta riscuri pentru salariat, acele locuri de munca, pentru care au fost stabilite conditii de munca deosebite sau speciale.




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]