Mentionam ca doar in decursul unui an, inspectia muncii a realizat 2.278 controale tematice privind verificarea modului de respectare de catre angajatori a prevederilor legate de timpul de munca, repaus si sarbatori legale, aplicand amenzi totale de 3.030.400 lei.
Care sunt noile modificari legislative si ce ar trebui sa stie angajatorii?
Dispozitiile OUG 3/2017 pentru modificarea si completarea Codului fiscal cu privire la contributiile sociale, publicata in M.Of. nr. 16 din 6 ianuarie 2017, se aplica incepand cu veniturile aferente lunii feb. 2017.
1. S-a eliminat plafonul de 5 ori castigul salarial mediu brut la care era calculata contributia individuala de asigurari sociale pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii sau asimilate salariilor.
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
250 Modele Fise de Post
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
2. Baza de calcul al contributiei de asigurari sociale datorate de angajatori sau persoane asimilate acestora o reprezinta suma castigurilor brute prevazute la art. 139...mai multe despre modificarile legislative citeste AICI >>>
Ziua dedicata umplerii conturilor angajatilor presupune mult mai multa bataie de cap decat simpla virare a banilor catre banca. In spatele cifrelor de pe statul de plata se afla: articole de lege, diverse proceduri imposibil de eludat, metode de calcul, etc.
Dar orice angajator poate evita aceasta corvoada, daca va alege abonamentul "Consilier Salarii si Contributii!" Va asigura:
- informatii super-specializate de ultima ora
- actualizare in timp real a acestora
- comentarii avizate ale articolelor de lege
- sfaturi, recomandari si atentionari privind aplicarea corecta a legislatiei in vigoare
Iata doar cateva dintre problemele specifice la care Consilier Salarii si Contributii raspunde avizat:
? “O societate infiinteaza o cantina unde sa se serveasca o masa calda salariatilor in loc de tichete de masa. Acest venit este impozabil pentru salariati?”
? “Poate parintele salariat sa beneficieze de deducere personala pentru copilul minor aflat in intretinere, indiferent de venituri?"
? “Cum se impoziteaza veniturile din salarii obtinute de un cetatean roman, cu domiciliul in Romania, care isi desfasoara activitatea in strainatate, dar este platit de angajatorul roman?"
Timp de 12 luni, adica pe tot parcursul abonamentului, actualizarea se va face automat, fara a fi necesar niciun efort din partea dvs., si veti fi atentionat ca acest lucru s-a intamplat, fiind precizate, cu exactitate, capitolele si subcapitolele pe care trebuie sa le recititi!
Mai multe despre "Consilier salarii si contributii" puteti gasi aici >>>