Concediu medical in prima zi de activitate a unui angajat. Cum se reglementeaza

concediu medicalcim 2017OUG 158/2005
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In situatia in care un nou angajat are deja un concediu medical inceput la fostul loc de munca, este demn de mentionat ca exista anumite relgementari in acest sens. Asadar, noul angajator trebuie sa tina cont de legislatia in vigoare pentru a sti cine trebuie sa plateasca concediul medical.

Pentru a lamuri aceasta situatie, vom prezenta un caz concret intalnit pe PortalCodulMuncii.ro: "Avem o persoana care s-a angajat in companie in data de 01.06.2017. Totodata, aceasta persoana depune la firma un concediu medical incepand tot cu data de 01.06.2017. Concediu medical pe care l-a depus in firma este un concediu medical in continuare (cod 099), pe perioada 01.06.2017-30.06.2017. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii: 1. Cum incadrez acest concediu medical neavand un concediu medical initial? 2. Este legal sa inregistram acest concediu medical in continuare?"


Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:

Concediul medical nu poate fi platit in anumite cazuri, asa ca angajatorii trebuie sa fie familiarizati cu legislatia in vigoare.

Conform art. 37 alin. (2) din Norma de aplicare a prevederilor OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, in situatia in care unui asigurat i se acorda doua sau mai multe concedii medicale pentru aceeasi afectiune, fara intrerupere intre ele, durata lor se cumuleaza, iar plata se suporta conform art. 12 din OUG 158/2005.


Concediul medical in continuare succede unui concediu medical initial. Mai mult, certificatul de concediu medical in continuare trebuie sa fie completat si cu seria certificatului initial.

Daca salariatul a lucrat anterior la un alt angajator si a beneficiat de concediu medical initial, acest angajator are obligatia sa plateasca si concediu medical in continuare, cu exceptia situatiei in care contractul individual de munca a incetat de drept.


In cazul in care, contractul individual de munca la fostul angajator a incetat de drept, concediul medical se plateste de casa de asigurari de sanatate.

Angajatorul nu poate plati un concediu medical in continuare cu data de valabilitate incepand cu prima zi de activitate.
 

Sursa: PortalCodulMuncii



NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concediu medicalcim 2017OUG 158/2005

Data aparitiei: 25 Iulie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Concediu medical in prima zi de activitate a unui angajat. Cum se reglementeaza Nota: 4.43 din 5 - 14 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]