Noua schema de ajutor de stat pentru sprijinirea crearii de locuri de munca

schema ajutorguvernlocuri de muncaproiectcosturi salarialeMFP
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Va informam ca in sedinta de Guvern de marti, 31 iulie 2012, Executivul a adoptat proiectul de hotarare pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin utilizarea tehnologiilor noi si crearea de locuri de munca. Prezenta schema de ajutor de stat are in vedere finantarea costurilor salariale aferente unei perioade de doi ani de activitate pentru locurile de munca nou create, minim 200 pentru fiecare investitie si care trebuie mentinute pe o perioda de cinci ani. Suma totala alocata din bugetul de stat pe urmatorii ani este de 100 de milioane de euro, echivalentul in lei.

Guvernul isi propune acoperirea costurilor aferente costurilor salariale ale personalului cu calificare ridicata in domenii de cercetare-dezvoltare, inovare, energie, informatica, precum si in industria prelucratoare inalt tehnologizata pentru persoane juridice care activeaza in aceste domenii si care creeaza cel putin 200 de noi locuri de munca. Ajutoarele vor reprezenta 40% din cheltuielile salariale pentru noii angajati in zonele Bucuresti-Ilfov si 50% in alte regiuni, dupa cum a a spus Ministrul Finantelor.

Domeniile concrete de aplicare a hotararii sunt: industria prelucratoare, cu exceptia fabricarii bauturilor si cu exceptia fabricarii produselor din tutun, agenti economici care opereaza in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, activitati de editare produse software, telecomunicatii, activitati de servicii in tehnologia informaticii, activitati si servicii informatice, cercetare-dezvoltare, a declarat Florin Georgescu, ministrul Finantelor Publice.

Necesitatea acestei scheme de ajutor de stat "vine din faptul ca Romania inregistreaza un decalaj de competitivitate raportat la tarile dezvoltate din UE. Acest decalaj de competitivitate poate fi recuperat prin asigurarea unei cresteri economice inteligente, rezultata din comercializarea produselor si serviciilor care inglobeaza tehnologii inovatoare, iar aceasta crestere economica inteligenta este bazata, in viziunea actului normativ, pe baza principiilor europene, este bazata, spuneam, pe cercetare si inovare, pe utilizarea tehnologiilor informatiei si comunicatiilor, pentru a crea produse noi si servicii care sa genereze locuri de munca de calitate, conform obiectivelor inscrise in Strategia Europa 2020.", a mai spus Florin Georgescu.

Sursa: costelgilca.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
schema ajutorguvernlocuri de muncaproiectcosturi salarialeMFP

Data aparitiei: 01 August 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Noua schema de ajutor de stat pentru sprijinirea crearii de locuri de munca Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]