Noua schema de ajutor de stat pentru sprijinirea crearii de locuri de munca

01 August 2012
01 August 2012
schema ajutorguvernlocuri de muncaproiectcosturi salarialeMFP
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Va informam ca in sedinta de Guvern de marti, 31 iulie 2012, Executivul a adoptat proiectul de hotarare pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin utilizarea tehnologiilor noi si crearea de locuri de munca. Prezenta schema de ajutor de stat are in vedere finantarea costurilor salariale aferente unei perioade de doi ani de activitate pentru locurile de munca nou create, minim 200 pentru fiecare investitie si care trebuie mentinute pe o perioda de cinci ani. Suma totala alocata din bugetul de stat pe urmatorii ani este de 100 de milioane de euro, echivalentul in lei.

Guvernul isi propune acoperirea costurilor aferente costurilor salariale ale personalului cu calificare ridicata in domenii de cercetare-dezvoltare, inovare, energie, informatica, precum si in industria prelucratoare inalt tehnologizata pentru persoane juridice care activeaza in aceste domenii si care creeaza cel putin 200 de noi locuri de munca. Ajutoarele vor reprezenta 40% din cheltuielile salariale pentru noii angajati in zonele Bucuresti-Ilfov si 50% in alte regiuni, dupa cum a a spus Ministrul Finantelor.

Domeniile concrete de aplicare a hotararii sunt: industria prelucratoare, cu exceptia fabricarii bauturilor si cu exceptia fabricarii produselor din tutun, agenti economici care opereaza in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, activitati de editare produse software, telecomunicatii, activitati de servicii in tehnologia informaticii, activitati si servicii informatice, cercetare-dezvoltare, a declarat Florin Georgescu, ministrul Finantelor Publice.

Necesitatea acestei scheme de ajutor de stat "vine din faptul ca Romania inregistreaza un decalaj de competitivitate raportat la tarile dezvoltate din UE. Acest decalaj de competitivitate poate fi recuperat prin asigurarea unei cresteri economice inteligente, rezultata din comercializarea produselor si serviciilor care inglobeaza tehnologii inovatoare, iar aceasta crestere economica inteligenta este bazata, in viziunea actului normativ, pe baza principiilor europene, este bazata, spuneam, pe cercetare si inovare, pe utilizarea tehnologiilor informatiei si comunicatiilor, pentru a crea produse noi si servicii care sa genereze locuri de munca de calitate, conform obiectivelor inscrise in Strategia Europa 2020.", a mai spus Florin Georgescu.

Sursa: costelgilca.ro


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]