Amanare pentru obligatia de a nu concedia mai mult de 25 la suta din angajati pentru firmele eligibile!

certificate verzisrl dconcedieri srl dschema ajutor de statdisponibilizariconcedieri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost prelungit termenul la care va intra in vigoare regula conform careia firmele care beneficiaza de ajutor de stat intr-un anumit domeniu de activitate nu vor putea concedia mai mult de 25% din numarul angajatilor, pentru o perioada de 10 ani.

Asa cum prevede HG nr. 620/2014 privind prorogarea termenului de intrare in vigoare a HG nr. 495/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 573, din 31 iulie 2014, regula nu se mai aplica de la data de 1 august 2014, ci de la data de 1 octombrie 2014.

Va reamintim ca HG nr. 495/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 500 din 4 iulie 2014 prevede faptul ca anumite firme, care indeplinesc cumulativ conditiile de eligibilitate, beneficiaza de o schema de ajutor de stat.

Una dintre conditiile despre care discutam este ea referitoare la imposibilitatea concedierii a mai mult de 25% din numarul de angajati pentru o perioada de 10 ani.

Schema de ajutor de stat mai sus mentionata are ca finalitate scutirea de o parte din plata certificatelor verzi pentru consumartorii finali.

Astfel, ajutorul de stat se acorda in situatia in care beneficiarii ajutorului vor plati cel putin 15% din numarul certificatelor verzi aferente cotei obligatorii, exceptant reducerea care se acorda prin schema de exceptare.


Art. 2, alin (1): Prevederile prezentei hotarari se aplica intreprinderilor din sectoarele expuse riscului de a isi pierde competitivitatea, din cauza finantarii sprijinului acordat energiei din surse regenerabile, risc datorat electrointensivitatii beneficiarului si expunerii la comertul international.


Art. 2, alin (3):Ajutorul de stat se acorda cu conditia ca beneficiarii ajutorului sa plateasca cel putin 15% din numarul certificatelor verzi aferente cotei obligatorii, fara reducerea acordata prin prezenta schema de exceptare.


Art. 2, alin (4): In functie de electro-intensitatea intreprinderilor prevazute la alin. (2), beneficiarii vor plati urmatoarele procente din numarul certificatelor verzi aferente cotei obligatorii:
    a) 15% in cazul unei electro-intensitati mai mari de 20%;
    b) 40% in cazul unei electro-intensitati cuprinse intre 10-20%;
    c) 60% in cazul unei electro-intensitati cuprinse intre 5-10%.



  PROCEDURA de emitere a acordului pentru exceptare

    ART. 1
    Pot beneficia de exceptari, in baza schemei de ajutor de stat, intreprinderile care indeplinesc cumulativ, la data solicitarii, urmatoarele criterii de eligibilitate:
    a) sunt inregistrate conform Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
    b) activitatea principala sau una dintre activitatile secundare se incadreaza in codurile CAEN prevazute in anexa nr. 1 din "Orientarile privind ajutoarele pentru mediu si energie pentru perioada 2014-2020", elaborate de Comisia Europeana, denumita in continuare Orientari;
    c) nu inregistreaza debite restante la bugetele componente ale bugetului general consolidat;
    d) asigura realizarea in mod independent, de catre experti acreditati, a activitatii de auditare energetica, anterior aplicarii masurilor de eficienta energetica si ulterior realizarii acestora. Auditul initial reflecta stadiul implementarii masurilor de eficienta energetica si/sau planul de masuri de eficientizare a consumului de energie electrica rezultate din respectivul audit si asumate de beneficiar. Ulterior, auditul energetic se realizeaza cu o periodicitate de 4 ani, cu exceptia auditului energetic final, care se realizeaza in ultimul an de valabilitate a schemei;
    e) pe durata schemei, mentin activitatea in Romania si eventualele disponibilizari nu depasesc 25% din numarul angajatilor la momentul calificarii in schema de sprijin;
    f) incheie parteneriate cu institutii de invatamant pentru realizarea de specializari in domeniul de activitate precum: scoli profesionale, calificare la locul de munca, burse de studii etc., finanteaza dotari de laboratoare din invatamantul liceal si universitar, programe de pregatire profesionala pentru elevi si profesori, in vederea reducerii decalajului intre teorie si practica si cresterii nivelului profesional si atragerii de personal calificat.

sursa: MonitorulJuridic.ro

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
certificate verzisrl dconcedieri srl dschema ajutor de statdisponibilizariconcedieri

Data aparitiei: 05 August 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Amanare pentru obligatia de a nu concedia mai mult de 25 la suta din angajati pentru firmele eligibile! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]