Vesti bune pentru cei din HoReCa, in contextul in care a fost una dintre cele mai afectate industrii in timpul pandemiei cauzate de Covid-19.
Ministerul Antreprenoriatului si Turismului a virat joi, 20 ianuarie a.c., fondurile in valoare de 1.133.477.030 lei pentru plata celei de-a doua prorate, in procent de 53,13%, aferente schemei de ajutor de stat HoReCa catre Agentiile pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Atragere de Investitii si Promovare a Exporturilor (AIMMAIPE). La inceputul saptamanii viitoare sumele vor ajunge la bancile partenere, urmand ca acestea sa efectueze platile catre cei 8.294 de beneficiari, in baza acordurilor de plata din aplicatia informatica IMM-Recover.
"Ne tinem de cuvant! Asa cum ne-am propus, incepand de saptamana viitoare si pana la sfarsitul acestei luni absolut toti beneficiarii schemei HoReCa se vor putea folosi de banii cuveniti, oferiti drept despagubire pentru activitatea afectata de restrictiile impuse de pandemie. Mai mult, pentru ca antreprenorii din domeniul turismului au semnalat ca au intampinat dificultati si in anul ce tocmai a trecut, ca rezultat al eforturilor de stopare a raspandirii coronavirusului, analizam posibilitatea reluarii acestui program in a doua jumatate a anului, astfel incat statul roman sa deconteze 20% din pierderile suferite intre 2019 si 2021", a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului si turismului.
Amintim ca pana la data de 31.12.2021 au fost realizate platile pentru toti beneficiarii contractati, la o prima prorata de 46,87%, insumand bugetul alocat pentru anul trecut in valoare de 999.926.000 lei, informeaza
Agerpres.
Schema HoReCa a fost lansata in anul 2021 pentru a despagubi intreprinderile din domeniul turismului, alimentatiei publice si organizarii de evenimente, a caror activitate a fost afectata in contextul pandemiei COVID 19, printr-un ajutor sub forma unor granturi in cuantum de 20% din diferenta dintre cifra de afaceri obtinuta din activitatea eligibila aferenta anului 2019 si cea aferenta anului 2020, dar nu mai mult de echivalentul in lei al sumei de 800.000 euro/intreprindere unica.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Concediere pentru inaptitudine medicalaIntrebare: Daca un angajat nu este considerat apt dpdv medical de catre medicul de medicina muncii in urma controlului periodic, care sunt pasii de urmat? in baza carui art. din Codul muncii ii putem desface CIM-ul? Suntem obligati sa-i oferim alte posturi pentru care ar putea fi apt dpdv medical?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Concediere individuala. Numar salariatiIntrebare: Cate concedieri individuale succesive se pot efectua intr-o societate pe parcusul unui an calendaristic? De exemplu : luna septembrie: salariati 110- concediati individual 4; luna octombrie salariati 101 cati salariati se pot concedia?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<