Angajatii pot intra linistiti in concediu medical: verificarea la domiciliu, respinsa

13 Septembrie 2011
13 Septembrie 2011
concediu medicalverificare la domiciliuasigurari socialeordonanta 36/2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordonanta de Urgenta care impunea verificarea la domiciliu a persoanelor aflate in concediu medical a fost respinsa de catre deputatii din cadrul Comisiilor de munca si sanatate. Ordonanta prevedea si plata amenzilor de pana la 10.000 de lei pentru medicii care elibereaza certificate de concediu ilegale.

Ordonanta nr. 36/2010 pentru modificarea si completarea OUG nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate stabilea ca verificarea prezentei asiguratilor aflati in incapacitate temporara de munca la adresa de domiciliu sau la resedinta indicata sa fie efectuata de catre platitorii de indemnizatii, insotiti, daca este cazul, de un reprezentant al politiei, avandu-se in vedere programul individual de recuperare recomandat de catre medicul specialist.

Pentru ca salariatii sa beneficieze de  concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit actului normativ, salariatii ar trebui sa indeplineasca stagiul minim de cotizare, sa prezinte adeverinta de la platitorul de indemnizatii din care sa reiasa numarul de zile de concediu de incapacitate temporara de munca avute in ultimele 12 luni, cu exceptia urgentelor medico-chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A si sa fie prezente la domiciliu sau la adresa indicata, dupa caz, in intervalul de timp si in conditiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta, in vederea exercitarii verificarii de catre reprezentantii platitorilor de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate.

Comisiile au aratat astfel prin raportul intocmit ca a fost luata decizia, "cu majoritate de voturi mentinerea solutiei initiale, de adoptare a proiectului de lege cu amendamente, in sensul adoptarii Legii privind respingerea OUG nr. 36/2010".

Proiectul respins de Comisiile de munca prevede si ca in cazul persoanelor aflate in incapacitate temporara de munca care refuza verificarea prezentei, sa inceteze plata indemnizatiilor de la data la care s-a constatat acest fapt.

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]