Salariatul POATE refuza semnarea unui act aditional

Codul munciiact aditionalcriterii de performanaobiective de perfiormantaregulament intern
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Intrebare: Daca un salariat refuza semnarea unui act aditional in care sunt incluse obiectivele individuale de performanta? Obiectivele sunt exprimate cantitativ,  postul ocupat de salariat fiind caracaterizat prin vanzarea de produse, iar este remunerat cu un anumit procent din vanzarile realizate. Salariatului i se pot aduce la cunostinta, printr-o notificare scrisa, obiectivele individuale de perforamanta? Art. 40 din Codul Muncii poate reprezenta temeiul legal pentru demararea procedurii de necorespundere profesionala, in cazul in care salariatul nu isi atinge obiectivel de performanta?
 
Raspuns: Asa cum prevede art. 40, litera f) din Codul muncii republicat, stabilirea obiectivelor de performanta individuala si a criteriilor de evaluare a realizarii acestora reprezinta un drept al angajatorului. Ca urmare, obiectivele de perfoanta si criteriile pe baza carora aceastea vor fi evaluate vor fi cuprinse in Regulamnetul intern, asa cum prevede art. 242 lit. i) din Codul muncii.
 
Referitor la criteriile de evaluare, conform art. 17 alin. (2) lit. e) din Codul muncii republicat persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului. Ceea ce inseamna ca aceste criterii de evaluare vor fi cuprinse obligatoriu in continutul contractului individual de munca, asa cum prevede alin. (3) din acelasi articol. Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului sunt prevazute ca element distinct al contratului de munca la lit. e) a art.17. Asadar, criteriile de evaluare a activitatii profesionale reprezinta un element al contractului individual de munca.
 
In situatia in care angajatorul intentioneaza sa modifice criteriile de evaluare existente, acestea nu vor putea fi introduse in contractul individual de munca fara acordul salariatului.. Refuzul salariatului de a semna actul aditional nu reprezinta un motiv in baza caruia angajatorul ar putea lua masuri impotriva salaraitului.
 
In concluzie, obiectivele individuale de performanta sunt stabilite de catre angajator prin regulementul intern, caz in care acordul salariatului nu este necesar.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Atentie! Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada!
Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Scapati instantaneu de stresul
intocmirii Regulamentului Intern!

In lucrarea pe stick „Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz” gasiti TOT!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Codul munciiact aditionalcriterii de performanaobiective de perfiormantaregulament intern

Data aparitiei: 08 Iunie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Salariatul POATE refuza semnarea unui act aditional Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Reglementare acordare tichete de masaIntrebare: Daca un angajator acorda tichete de masa, acestea trebuie trecute in regulamentul intern astfel incat sa beneficieze toti salariatii ? sau se fac acte aditionale si se acorda preferential?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Director tehnicIntrebare: Va rog frumos sa ma ajutati cu fisa postului pentru Director de productie/tehnic cod cor 112024.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]