Rezultatul negocierii colective poate face parte din RI?

Mara Dobrin
Mara Dobrin
31 Mai 2019
31 Mai 2019
Mara Dobrin
Mara Dobrin
ccm salariatinegocieri colective ccmregulament intern firma
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform art. 241 din Codul muncii, regulamentul intern se intocmeste de catre angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.

Aflati cum puteti folosi in avantajul dvs. Regulamentul intern al firmei!

Participati in data de 27 iunie la webinarul Regulamentul intern - principalul aliat al angajatorului, detalii aici >>>


"Va rog sa imi confirmati sau nu, daca societatea este in legalitate in urmatoarea situatie: se semneaza o conventie sau un act intre reprezentatii salariatilor si conducerea societatii prin care se stabileste ca toate negocierile pe care le-au facut sa fie trecute in Regulamentul Intern al societatii, si astfel sa nu mai incheiem separat un contract colectiv de munca. Daca este legal, in acest caz, obligatia de a avea negocieri este anuala? Dar in cazul in care este un contrac colectiv de munca, obligativitatea este anuala sau o data la 2 ani?"



Va reamintim ca regulamentul intern este intocmit de angajator cu consultarea sindicatului si nu acordul acestuia. Contractul colectiv de munca reprezinta rezultatul negocierii dintre angajator si salariat. Legea 62/2011 a dialogului social defineste contractul colectiv de munca ca fiind conventia incheiata in forma scrisa intre angajator sau organizatia patronalasi reprezentantii angajatilor, prin care se stabilesc clauze privind drepturile si obligatiile ce decurg din relatiile de munca.


IMPORTANT!

Regulamentul intern poate fi modificat in mod unilateral de catre angajator.

Nu este legal ca negocierile dintre angajator si salariati sa faca parte din regulamentul intern. Conform art. 141 alin. (1) din Legea 62/2011,  contractul colectiv de munca se incheie pe o perioada determinata, care nu poate fi mai mica de 12 luni si mai mare de 24 de luni.

Astfel, daca contractul colectiv de munca se incheie pe o perioada de 1 an, negocierile au loc anual iar daca se incheie pe o perioada de 2 ani, negocierile au loc odata la 2 ani.


Un raspuns oferit de specialistii de la www.PortalCodulMuncii.ro >>>



NOUTATI din Legislatia muncii

Doriti sa angajati lucratori straini?


Descoperiti principalele probleme pe care le veti intampina si aflati solutiile pentru acestea!

Aflati informatii complete participand in data de 23 septembrie la webinarul Noutati privind munca desfasurata de cetatenii straini in Romania

Lector: dr. Radu Stefan Patru

Important!
In calitate de participant, aveti dreptul de a adresa 1 intrebare pana la data de 16 septembrie, pe adresa mru@rs.ro, urmand sa primiti raspunsul chiar in cadrul webinarului!

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]