Cresterea costurilor cu forta de munca plaseaza Romania pe locul al doilea in UE

20 Septembrie 2011
20 Septembrie 2011
cresterea costurilorforta de muncaangajatorsubventii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In ceea ce priveste cresterea anuala din trimestrul al doilea a costurilor cu forta de munca pentru o ora de lucru, Romania se situeaza pe locul al doilea din Uniunea Europeana cu un nivel de 7,2% fata de media UE de 3,4%.

In total, aceste costuri de munca includ cheltuielile legate de salarii si cele nesalariale, fara sa fie incluse aici stimulentele sau cheltuielile precum cele referitoare la recrutare, pregatire, calificare sau echipament. Cresterea a ajutat Romania sa urce pe locul al doilea dupa ce, in primul trimestru, tara noastra se situa pe locul al treilea in UE, avansul fiind de de 4,5% la o medie UE de 2,7%.

In trimestrul al doilea, Romania a inregistrat un avans de 7,2% in industrie, de 5,4% in sectorul constructiilor, respectiv de 7,4% pentru servicii. In ceea ce priveste zona euro, costurile cu munca au crescut cu 3,6% in trimestrul al doilea.

Cele mai mari cresteri ale costurilor cu forta de munca s-au inregistrat in tari precum Bulgaria (crestere de 12,4%), Romania, Slovacia (6,5%). Au existat insa si scaderi anuale inregistrate in Grecia, de 3,7%, Irlanda, 3,5%, si Portugalia, de 0,8%.

Datele au fost colectate de Eurostat care include in categoria cheltuielilor salariale  remuneratiile directe, bonusurile si alocatiile platite in numerar sau in natura de angajator unui angajat in schimbul muncii prestate, plati pentru concedii si catre schemele de economii ale angajatilor si plati in natura precum alimente, combustibil, masina companiei si altele.

In schimb, costurile nesalariale includ contributiile sociale platite de angajatori, taxe de angajare considerate costuri cu forta de munca, excluzand subventiile care au ca scop acoperirea integrala sau partiala a costurilor cu remuneratia directa a angajatului.



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]