Costuri mai mari cu 5-28% pentru angajatorii din constructii. Efectele OUG 114/2018 si aplicarea salariului minim de 3.000 de lei!

Isabela Alexe
Isabela Alexe
18 Ianuarie 2019
18 Ianuarie 2019
Isabela Alexe
Isabela Alexe
costuri angajatori constructiisalarii constructii 2019costuri mai mari angajatori constructiiOUG 114/2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daca vestile bune legate de salariile mai mari din constructii ii entuziasmeaza pe cei care au joburi in acest sector, nu la fel simt si angajatorii care au in subordine un numar mare de angajati care castigau minimul pe economie. Acestia trebuie sa le majoreze tuturor salariul de la 1900 de lei la 3.000 de lei brut, asa ca un studiu arata ca angajatorii vor avea costuri mult mai mari, cu 5-28%, in functie de marimea companiei si numarul de angajati.


Activati in sectorul constructiilor? Atentie, OUG 114/2018 a introdus pentru dvs. facilitati si obligatii care schimba tot!
Iata cum trebuie sa interpretati si sa aplicati prevederile Ordonantei >>>



Asadar, un studiu realizat de compania de consultanta Cromwell Evan a luat in calcul o companie cu 50 pana la 800 de angajati, si a analizat e situatii:
  1.     companiile unde ponderea celor cu salariu de baza minim brut pe economie este de 40%, incepand cu 1 Ianuarie 2019, vor inregistra cresteri ale costurilor cuprinse intre 5-7%,
  2.     companiile unde ponderea celor care primesc salariul de baza minim brut pe economie este de 60%, se vor confrunta cu o crestere a costurilor cuprinsa intre 12-15%,
  3.     cel mai rau, din acest punct de vedere, stau companiile unde ponderea celor care primesc salariul de baza minim brut pe economie este de 80%. In acest caz, cresterea costurilor va fi cuprinsa intre 24-28%.


Este adevarat ca dupa aplicarea Ordonantei 114, taxele pe care statul le primeste, aferente contractelor de munca care intra sub incidenta actului normativ, se vor diminua cu un procentaj cuprins intre 35 si 50%. Dar mare parte din aceste taxe era inainte suportata de angajat, si nu de angajator...citeste continuarea aici >>>




 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]