Mai putine locuri de MUNCA in primul trimestru din 2019. In ce domenii s-au inregistrat cele mai semnificative scaderi

locuri de munca in scadere 2019locuri de munca imobiliare 2019locuri de munca 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vesti mai putin bune pentru romani, in contextul in care numarul mediu anual de locuri de munca vacante din economie, un indicator al deficitului de forta de munca la nivel national, a scazut in primul trimestru al anului cu 600 fata de trimestrul anterior.

Asadar, au fost disponibile pana la 58.200, conform datelor de la Institutul National de Statistica (INS).

Comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut, rata locurilor de munca vacante a scazut cu 0,02 puncte procentuale, iar numarul locurilor de munca vacante a scazut cu aproximativ 200.

In trimestrul I 2019, rata locurilor de munca vacante a fost de 1,18%, in scadere cu 0,02 puncte procentuale fata de trimestrul precedent.


Prin comparatie cu trimestrul precedent, cele mai relevante cresteri ale ratei locurilor de munca vacante s-au regasit in agricultura, silvicultura si pescuit (+0,19 puncte procentuale), distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+0,17 puncte procentuale), respectiv in constructii (+0,15 puncte procentuale).

Scaderi semnificative ale locurilor de munca

La polul opus, cele mai relevante scaderi ale ratei locurilor de munca vacante s-au inregistrat in alte activitati de servicii (-0,56 puncte procentuale), in informatii si comunicatii (-0,43 puncte procentuale) si in intermedieri financiare si asigurari (-0,42 puncte procentuale).

Numarul locurilor de munca vacante a cunoscut cele mai relevante scaderi in invatamant (-900 locuri vacante), in informatii si comunicatii, respectiv in administratia publica (-800 locuri vacante pentru fiecare in parte).

Cea mai semnificativa crestere atat a ratei, cat si a numarul locurilor de munca vacante s-a observat in transport si depozitare (+0,42 puncte procentuale, respectiv +1.200 locuri vacante), comparativ cu trimestrul trecut.

Cele mai numeroase scaderi ale ratei locurilor de munca vacante s-au regasit in intermedieri financiare si asigurari (-0,94 puncte procentuale), respectiv in tranzactii imobiliare (-0,61 puncte procentuale).


Sursa: INS


 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
locuri de munca in scadere 2019locuri de munca imobiliare 2019locuri de munca 2019

Data aparitiei: 20 Mai 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Mai putine locuri de MUNCA in primul trimestru din 2019. In ce domenii s-au inregistrat cele mai semnificative scaderi Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]