Romania, pe locul cinci in UE dupa cresterea anuala a cheltuielilor salariale

17 Martie 2010
17 Martie 2010
joburi
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania se plaseaza pe locul cinci in Uniunea Europeana in functia de cresterea costurilor salariale pentru o ora de lucru, in ultimele trei luni ale anului trecut, de 5,1% fata de aceeasi perioada din 2008, la nivelul blocului comunitar remuneratiile avansand cu 2,2%, potrivit Eurostat.

In al treilea trimestru din 2009, cresterea anuala a cheltuielilor cu salariile suportate de angajatori a fost, in cazul Romaniei, de 9,5%, iar in UE de 2,8% .

Dintre cele 24 de state UE pentru care biroul de statistica al comunitatii europene a avut disponibile date, cele mai mari majorari ale costurilor salariale raportate la o ora de lucru sunt inregistrate de Bulgaria (11,3%), Austria (6,5%), Polonia (5,7%) si Cehia (5,4%). Cele mai mari scaderi au Lituania (11,4%), Letonia (6,5%), Estonia (6,2%) si Slovenia (2,5%). Indicatorul s-a redus in cazul a sapte tari, crescand in celelalte.

Eurostat defineste prin salarii si cheltuieli salariale remuneratiile directe, bonusurile si alocatiile platite de angajator unui angajat in schimbul muncii prestate, plati pentru combustibil, masina companiei sau alimente si catre schemele de economii ale angajatilor.

Romania se plaseaza, de asemenea, pe locul cinci in UE in functie de avansul anual al cheltuielilor totale cu forta de munca suportate de angajatori pentru o ora de lucru in ultimul trimestru al anului trecut, de 5,2%.

Primele pozitii sunt ocupate de Bulgaria (11,3%), Austria (6,5%), Polonia (5,7%) si Cehia (5,4%). Cele mai mari reduceri sunt consemnate de Lituania (10,8%), Estonia (5,8%), Letonia (5,6%) si Slovenia (3,6%). La nivelul Uniunii, costurile cu forta de munca raportate la o ora de lucru au crescut, in medie, cu 2,4%.

In al treilea trimestru din 2009, cheltuielile totale cu forta de munca pentru o ora de lucru au avansat in ritm anual cu 9,6% in Romania si cu 2,9% in UE.

Eurostat noteaza ca date referitoare la Romania sunt provizorii.


SURSA: Mediafax

Fie ca aveti o problema legata de fisa postului sau de motivarea angajatilor, fie ca trebuie sa va ocupati de recrutare si selectie sau de evaluarea performantelor angajatilor, "Consilier - Managementul resurselor umane" va ofera tot ce aveti nevoie: de la informatiile la zi si recomandarile specialistilor pana la planurile de actiune, chestionarele si formularele necesare!

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie la intocmirea DOSARELOR DE PERSONAL ale salariatilor!


Neprezentarea dosarului sau lipsa documentelor sunt vizate de ITM!

1. Ce este, asadar, acest dosar?
2. Ce documente trebuie sa cuprinda?
3. De ce sunt inspectorii ITM atat de interesati de el?
4. Cum va protejati de amenzile foarte dure?

Raspunsurile in ghidul practic: Dosarul personal al salariatului »

Explicatii, lamuriri si raspunsuri profesioniste oferite pe loc! Rezerva aici >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]