Daca nu ar fi munca la negru, Romania ar avea peste 5 milioane de platitori de contributii

24 Martie 2011
24 Martie 2011
munca la negruCodul munciicontractcontributii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nicolae Ivaschescu, secretarul de stat din Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS), a declarat ca piata muncii la negru este cat un sfert din piata muncii fiscalizate. Oficialul MMFPS a dezvaluit ca, potrivit informatiilor pe care le detine, nu mai putin de un milion de romani sunt remunerati fara sa plateasca contributii la stat.

„Vrem ca locurile de munca nefiscalizate sa treaca in legal. De asemenea, un alt obiectiv al nostru este cresterea numarului de locuri de munca”, a spus Nicolae Ivaschescu, citat de Mediafax.
 
Secretarul de stat a adaugat ca in scopul atingerii acestor obiective a fost modificat Codul Muncii si initiate proiecte legislative precum legea zilierilor si legea ucenicilor: "Am marit amenzile pentru munca la negru, iar evaluarea efectelor noului Cod al Muncii se va realiza lunar si vom vedea in fiecare luna cate contracte se vor inregistra, iar la sfarsitul anului vom prezenta efectele noului Cod".

Ministrul Muncii, Ioan Botis, declara in urma cu o saptamana la videochatul incont.ro ca modificarile la Codul Muncii, precum si adoptarea legii zilierilor vor crea sau vor scoate din ilegalitate aproximativ 200.000 de locuri de munca in acest an.
 
Lupta impotriva muncii la negru este obiectivul prioritar al guvernului condus de Emil Boc. In acest sens, noul Cod al muncii prevede sanctiuni dure pentru cei care sunt prinsi ca eludeaza legea. Astfel, patronii care se folosesc de cinci sau mai multi muncitori fara forme legale pot face puscarie.
NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]