Contract cu timp partial: munca prestata peste program va fi sanctionata cu amenzi aspre

codul muncii 2017munca peste programmunca nedeclarata
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Angajatii cu contract de munca cu timp partial nu ar trebui sa mai stea peste program, in contextul in care un nou proiect de lege ar putea sa ii sanctioneze aspru pe angajatorii care incurajeaza acest aspect.

Asadar, angajatorii care incalca aceste aspecte ar putea fi sanctionati cu amenzi contraventionale de pana la 10.000 de lei, conform unui proiect de lege pus in dezbatere publica de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale (MMJS).

Asadar, munca prestata in afara programului de lucru va fi considerata munca nedeclarata si catalogata in acelasi fel precum "munca la negru".

ATENTIE! Asa cum am mentionat mai sus, proiectul se afla in dezbatere publica, iar pentru a intra in vigoare are nevoie de votul Guvernului si al Camerei Deputatilor.


Angajatorii, obligati sa tina o evidenta strica a orelor de munca


Aceasta este doar una dintre modificarile propuse de cei de la MMJS. Initiatorii sunt de parere ca angajatorii ar trebui sa tina o evidenta mai stricta a orelor de munca prestate de salariati. Astfel, acestia ar trebui sa aiba o evidenta zilnica, care sa contina ora exacta la care isi incepe activitatea un salariat si ora de plecare a acestuia.


Codul Muncii ar putea stabili o amenda de peste 1.500 si de pana in 3.000 de lei pentru angajatorii care incalca aceasta prevedere.


Munca prestata de salariatii suspendati, sanctionata aspru

Potrivit unui act normativ initiat recent de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale (MMJS), angajatorii care vor primi la munca salariatii care se afla intr-o perioada in care contractul individual de munca este suspendat vor primi amenzi de zeci de mii de lei.

Conform acestui proiect de lege, care a fost pus in dezbatere publica, aceasta va fi considerata munca nedeclarata...citeste continuarea aici >>>





de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul muncii 2017munca peste programmunca nedeclarata

Data aparitiei: 15 Iunie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Contract cu timp partial: munca prestata peste program va fi sanctionata cu amenzi aspre Nota: 3.38 din 5 - 8 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]