Numarul de bugetari a scazut la 1,261 milioane persoane, prin aplicarea standardelor de cost in administratie, a anuntat premierul Emil Boc, in cadrul unei emisiuni transmise de postul public de televiziune.
Seful Guvernului a declarat ca este necesar ca Romania sa aiba in fiecare domeniu atatia angajati "cat are nevoie" si ca iar procesul de restructurare va continua si in acest an.
Scrisoarea suplimentara convenita cu Fondul Monetar International la finalul misiunii din octombrie-noiembrie 2010, prezentata de MEDIAFAX, releva ca Guvernul s-a angajat ca reducerea numarului de angajati in sectorul public sa continue si in acest an, "printre altele" mentinand politica de angajare doar a unei persoane pentru sapte posturi eliberate.
Secretarul de stat in minister Gheorghe Gherghina declara atunci ca un numar de 2.000 angajati din structura Ministerului Finantelor vor fi disponibilizati pana in martie 2011.
Disponibilizarile reprezinta, insa, o arma cu doua taisuri. Pe de o parte tara noastra isi dovedeste seriozitatea in raport cu FMI, iar pe de alta parte se reduce cuantumul cotizatiilor pentru fondul de pensii.
250 Modele Fise de Post
Legis Plus Legislatia Muncii
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
„Daca nu vom avea suficienti contributori la buget, vom avea probleme pe termen mediu si lung. "Nu este un lucru nou, este un lucru pe care il stim cu totii, ca trebuie sa avem o baza mult mai larga de oameni care finanteaza", a declarat Emil Boc.
In 2011, punem de la bugetul de stat din banii adunati de la impozite si taxe 13,9 mld. lei. Daca nu am fi facut reforma pensiilor, trebuiau puse la dispozitia bugetului de pensii 21,5 mld. lei. Criza din 2010 s-a simtit de la Palatul Victoria aspru si acut, pentru ca acolo s-au luat deciziile dificile pentru tara, a mai explicat premierul.