Salariul mediu net in luna august 2021 a fost de 3.487 lei

salariu mediu net august 2021salariu mediu brut august 2021scadere salariu mediu net 2021
Salariul mediu net in luna august 2021 a fost de 3.487 lei
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In luna august 2021, castigul salarial mediu nominal brut a fost 5688 lei, cu 92 lei (-1,6%) mai mic decat in luna iulie 2021.
 
Este important de inteles ca salariul mediu nominal net a fost 3.487 lei, in scadere fata de luna precedenta, cu 58 lei (-1,6%).
 
Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice) (8377 lei), iar cele mai mici in fabricarea articolelor de imbracaminte (1957 lei). Comparativ cu luna august a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 6,5%.
 
 
August 2021 comparativ cu Iulie 2021 - castig mediu salarial
 
In luna august 2021, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a scazut comparativ cu luna iulie 2021 ca urmare a acordarii in lunile precedente de prime ocazionale, anuale ori pentru performante deosebite), drepturi in natura si ajutoare banesti, sume din profitul net si alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). 
 
De asemenea, scaderile castigului salarial mediu net au fost determinate de nerealizarile de productie, incasarile mai mici (functie de contracte/proiecte ori ca urmare a concediilor de odihna cand nu se acorda tichete de masa si alte drepturi salariale), precum si de angajarile de personal cu castiguri salariale mai mici fata de medie, in unele activitati economice.
 
Cele mai semnificative SCADERI ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat dupa cum urmeaza:
 
• cu 20,9% in extractia carbunelui superior si inferior;
• intre 10,5% si 11,5% in fabricarea altor mijloace de transport, fabricarea substantelor si a produselor chimice;
• intre 5,0% si 7,0% in intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii), depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi, tranzactii imobiliare, tabacirea si finisarea pieilor (inclusiv fabricarea articolelor de voiaj si marochinarie, harnasamentelor si incaltamintei; prepararea si vopsirea blanurilor), fabricarea produselor textile, activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, alte activitati industriale n.c.a.;
• intre 3,0% si 4,5% in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat,
fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, fabricarea echipamentelor electrice, captarea, tratarea si distributia apei, activitati de servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice), fabricarea hartiei si a produselor din hartie, fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, activitati de posta si de curier, fabricarea articolelor de imbracaminte.
 
Cresterile castigului salarial mediu net fata de luna precedenta au fost determinate de acordarea de prime ocazionale (premii trimestriale, anuale ori pentru performante deosebite), drepturi in natura si ajutoare banesti, sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). De asemenea, castigurile salariale medii nete din luna august au fost mai mari comparativ cu luna iulie, ca urmare a realizarilor de productie ori incasarilor mai mari (functie de contracte/proiecte), reluarii activitatii anumitor agenti economici, cat si a disponibilizarilor de personal cu castiguri salariale mai mici fata de medie, din unele activitati economice.

 
Sursa: INS
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salariu mediu net august 2021salariu mediu brut august 2021scadere salariu mediu net 2021

Data aparitiei: 12 Octombrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Salariul mediu net in luna august 2021 a fost de 3.487 lei Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]