Ministrul Muncii: Toleranta zero pentru munca la negru! Acesta a explicat si de ce nu pot fi marite alocatiile copiilor

munca la negru 2019alocatii copii 2019buget de stat 2019munca nedeclarata
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In 2019 piata muncii din Romania pare sa infloreasca din nou in contextul in care locurile de munca sunt tot mai numeroase, iar somajul a scazut simtitor, fiind la una dintre cele mai scazute cote din ultimii 25 de ani.


Ministrul Muncii, Marius Budai, a explicat de ce fenomenul muncii la negru trebuie stopat, iar toleranta fata de aceasta practica trebuie sa dispara.


"Le solicit public tuturor directorilor ITM din Romania toleranta zero pentru munca la negru. E foarte important".

Munca nedeclarata este una dintre situatiile cel mai des intalnite in Romania, cu care se confrunta Inspectia Muncii, iar Parlamentul va lua mai multe masuri drastice, pentru a pune capat acestui fenomen.

 
In data de 10.04.2018, s-a publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I nr. 315, Legea nr. 88/2018 privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 53/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 — Codul muncii....mai multe despre munca nedeclarata precum si legea 88/2018 INTEGRAL aici >>>


Ministrul Muncii a tinut sa-i lamureasca si pe cei care nu inteleg de ce nu pot fi marite alocatiile copiilor:

"Ma opreste aprobarea bugetului sa dau alocatii marite (...), ma opreste bugetul sa duc la indeplinire aceste masuri de ocupare si de incurajare a ocuparii fortei de munca si anume sa inchei noi conventii cu angajatorii pentru a aduce plus valoare in Romania. Ma opreste bugetul sa gandesc foarte mult pe termen lung. Nu numai bugetul, dar si atacul la CCR a legii pensiilor, sa intru efectiv in implementare, pentru ca aceasta lege a pensiilor nu este una pe care noi s-o implementam in 2 zile", a declarat Budai, la Antena3, potrivit Mediafax.

Toate aceste discutii au survenit dupa ce presedintele Iohannis a declarat ca retrimite in Parlament proiectul de lege pentru bugetul de stat "pentru corectura si imbunatatire Legea bugetului. Mesajul este simplu- faceti un buget sanatos pentru Romania. Parlamentul are ocazia, dar in primul rand responsabilitatea sa faca rapid corectiile necesare, astfel incat bugetul sa fie unul chiar pentru dezvoltarea Romaniei", a concluzionat seful statului.


Curtea Constitutionala a decis ca Legea Bugetului de stat pe 2019 este constitutionala, dar cu toate acestea exista in continuare pareri diferite.




NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
munca la negru 2019alocatii copii 2019buget de stat 2019munca nedeclarata

Data aparitiei: 07 Martie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministrul Muncii: Toleranta zero pentru munca la negru! Acesta a explicat si de ce nu pot fi marite alocatiile copiilor Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]