Codul Muncii se va modifica dupa fiecare acord cu FMI

03 Februarie 2011
03 Februarie 2011
codul munciiFMIfonduri europene
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Negocierile pe marginea noului Cod al Muncii sunt departe de a fi incheiate. Guvernul si partenerii sociali nu reusesc sa ajunga la un numitor comun, in ciuda multelor ore in care se afla fata in fata. De parca aceasta situatie nu era de ajuns, iata ca se vorbeste despre posibilitatea ca noul Cod sa fie reinnoit cu ocazia urmatorului acord dintre Romania si Fondul Monetar International.

"Urmatorul acord va pune accent pe reforme care sa accentueze potentialul de crestere al Romaniei. Va fi o atentie sporita pe segmentul flexibilizarii pietei muncii, pe atragerea de fonduri europene si spre orientarea banilor catre investitii. Sigur ca vor fi luate in calcul arieratele bugetare si exista discutii cu privire la restructurarea sau privatizarea unor companii de stat, dar aceste discutii sunt legate de tintele de deficit bugetar. Se vorbeste despre restructurarea intreprinderilor, dar numai in masura in care bugetele acestor companii sunt aprobate de buget iar deficitul lor este implicit un deficit al Guvernului", au declarat pentru HotNews surse apropiate negocierilor dintre FMI si partea romana.

Sursa citata a vorbit despre includerea in Codul Muncii a unei prevederi care sa ii permite angajatorului sa poata face disponibilizari de personal din ratiuni de eficienta:

"Cel mai important lucru e sa existe o prevedere in Codul Muncii in care sa se spuna fara ambiguitati ca un angajator poate sa dea afara oameni din motive de eficienta. Daca nu am business, nu am cerere, te dau afara fara alte scandaluri. Cand revine cererea, te angajez iar. Ei bine, prevederea aceea nu exista. Problema ei e similara celei din Constitutie, cu proprietatea privata. Ori spui negru pe alb ca proprietatea privata e sfanta, ori scrii alte 1000 de fraze din care poate rezulta ca e sfanta".

Cel mai probabil, o asemenea prevedere nu va fi acceptata de sindicate, care se pregatesc deja pentru un razboi crancen.
NOUTATI din Legislatie muncii

S-a modificat legislatia privind acordarea DIRNEI!


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]