Senator PSD: Ne-am asigurat ca bugetul de stat prevede cresteri de venituri si sprijin pentru economie

buget de stat 2022venituri 2022alocatii copii 2022
Senator PSD: Ne-am asigurat ca bugetul de stat prevede cresteri de venituri si sprijin pentru economie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bugetul de Stat si Bugetul Asigurarilor Sociale de Stat cuprind masurile din pachetul social al PSD, menite sa creasca veniturile profund afectate de cresterile de preturi la energie si de inflatia galopanta care au marcat acest an, declara intr-un comunicat de presa Angel Tilvar, senator PSD de Vrancea.
 
Acesta a specificat ca:
 
"Cresterile de alocatii, pensii, sprijinul pentru persoanele cu dizabilitati au finantarea asigurata, ceea ce demonstreaza ca PSD isi respecta angajamentele pentru care a intrat la guvernare. Vom avea anul viitor un buget de echilibrare economica si sociala, simultan cu protejarea puterii de cumparare a celor mai vulnerabili dintre romani.
 
Bugetul elaborat de ministrul social-democrat al finantelor publice este menit sa reduca inflatia si sa stabilizeze economia in vederea unei cresteri robuste.
 
In 2022, peste 10 milioane de romani cu venituri mici si medii vor beneficia de cresterea veniturilor. Toti copiii vor avea alocatiile marite la 600 lei, cei cu varsta pana la 2 ani, respectiv 3 ani pentru copii cu handicap si la 243 lei pentru copii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani. In plus, 2,5 milioane de seniori vor beneficia de un ajutor suplimentar pentru a face fata cresterii preturilor la energie, alimente si medicamente, iar indemnizatia sociala minima se majoreaza la 1.000 lei si punctul de pensie creste cu 10% de la 1 ianuarie 2022. Mai mult, suplimentar, in buget au fost incluse sumele pentru majorarea salariilor profesorilor si ale unor categorii de personal medical.
 
Totodata, pentru a sustine veniturile la bugetul de stat, pentru anul viitor au fost pregatite scheme de sprijin pentru economie, astfel incat romanii si companiile care produc in tara vor beneficia de programe pentru investitii si de forme de sustinere a capitalului autohton precum si a cresterii numarului de locuri de munca, precum si pentru combaterea pandemiei.
 
Am promis cel mai mare buget de investitii si ne-am respectat angajamentul - bugetul pe 2022 a prevazut pentru investitii 6,7% din PIB, adica 88,9 miliarde lei, cu o crestere consistenta de peste 20% pentru infrastructura de transport.
 
Vom persista sa promovam programe noi pentru dezvoltarea investitiilor, in toate domeniile, concomitent cu derularea in continuare a programelor existente, in sprijinul economiei, al angajatorilor si al angajatilor".
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
buget de stat 2022venituri 2022alocatii copii 2022

Data aparitiei: 22 Decembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Senator PSD: Ne-am asigurat ca bugetul de stat prevede cresteri de venituri si sprijin pentru economie Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]