Voucherele de vacanta revin in 2022. Vor putea beneficia de acestea si angajatii din mediul privat!

tichete de vacanta 2022vouchere de vacanta privatvouchere de vacanta 2022
Voucherele de vacanta revin in 2022. Vor putea beneficia de acestea si angajatii din mediul privat!
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noul program de guvernare propus de PNL-PSD-UDMR vine cu o serie de vesti bune pentru salariati si angajatori. Voucherele de vacanta se vor acorda din nou, in 2022, iar de aceasta data nu vor beneficia de acestea doar angajatii de la stat.
 
Dupa ce au fost sistate in anul 2021, voucherele de vacanta vor fi acordate in anul 2022 angajatilor din institutiile publice, dar si celor care lucreaza in companii private, avand in vedere ca statul va acoperi contravaloarea acestora.
 

Vouchere de vacanta pentru angajatii din privat

 
“Stimularea circulatiei turistice interne prin acordarea de tichete de vacanta, incepand cu anul 2022, pentru salariatii din sectorul bugetar si acoperirea contravalorii tichetelor de vacanta acordate de angajatorii din sectorul privat, in special pentru promovarea turismului rural si balnear; valoarea tichetelor de vacanta va fi de 1450 lei”, se arata in documentul care prezinta programul de guvernare.
 
 

Tichete de vacanta 2022 

Este specificat si faptul ca:
 
“Stimularea circulatiei turistice interne prin acordarea de tichete de vacanta, incepand cu anul 2022, pentru salariatii din sectorul bugetar si acoperirea contravalorii tichetelor de vacanta acordate de angajatorii din sectorul privat, in special pentru promovarea turismului rural si balnear; valoarea tichetelor de vacanta va fi de 1450 lei”.
 
Este propus si un program pe 10 ani pentru modernizarea a 31 de statiuni balneare, urmand sa se finanteze 50% din cheltuielile eligibile, pana la maximum 200.000 euro, sub forma unei scheme de ajutor de stat de minimis.
 
Programul de guvernare are in vedere si digitalizarea turismului, adica a sistemelor de evidenta a turistilor in Romania, cu scopul de a se dezvolta o baza de date care sa permita promovarea turismului.
 
„Turismul este un factor important pentru cresterea si dezvoltarea economiei, avand un impact semnificativ asupra crearii de locuri de munca. La fel ca toate celelalte sectoare ale economiei, industria turismului se confrunta cu o concurenta din ce in ce mai acerba la nivel mondial iar Romania trebuie sa prezinte o oferta turistica durabila si de calitate, mizand pe avantajele ei competitive. Pandemia COVID-19 trebuie transformata intr-o oportunitate pentru turismul romanesc”, se precizeaza in programul de guvernare.
 
 
 
 
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tichete de vacanta 2022vouchere de vacanta privatvouchere de vacanta 2022

Data aparitiei: 25 Noiembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Voucherele de vacanta revin in 2022. Vor putea beneficia de acestea si angajatii din mediul privat! Nota: 4 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]