Zeci de angajati ITM, repartizati la Casele de Pensii pentru a evalua dosarele

evaluare dosare pensiirecalculare pensii 2021angajati itm casa de pensii
Zeci de angajati ITM, repartizati la Casele de Pensii pentru a evalua dosarele
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pentru o perioada de aproximativ 6 luni, peste 70 de angajati din inspectoratele teritoriale de munca urmeaza sa fie detasati in casele teritoriale de pensii pentru a lucra la evaluarea dosarelor de pensii din toata tara.
 
"Peste 70 de angajati din inspectoratele teritoriale de munca vor fi detasati in casele teritoriale de pensii pentru o perioada de pana la sase luni, pentru a sustine efortul de evaluare a dosarelor de pensii din toata tara. Protocolul incheiat astazi intre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Inspectia Muncii si Casa Nationala de Pensii Publice stabileste colaborarea dintre cele doua institutii din subordinea ministerului, pentru urmatoarele 18 luni, pentru a sustine cu personal suplimentar procedura de evaluare a dosarelor din sistemul public de pensii. De asemenea, casele de pensii din tara vor identifica, in perioada urmatoare, solutii pentru a completa necesarul de echipamente si alte dotari, astfel incat tot personalul mobilizat prin detasare, pentru evaluarea dosarelor, sa poata intra rapid in activitate", a anuntat recent ministrul Muncii, Raluca Turcan, pe pagina sa de socializare. 
 
Totodata, saptamana trecuta, conducerea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si echipa Casei Nationale de Pensii Publice au verificat functionarea softului care urmeaza sa fie folosit in procesul de evaluare si recalculare a pensiilor.
 
"Este un moment mult-asteptat si despre care doar s-a vorbit in ultima perioada si nu s-a facut nimic. Practic, impreuna cu echipa Casei Nationale de Pensii Publice si cu echipele din teritoriu, am verificat functionalitatea softului prin care incepem procesul de evaluare a celor aproximativ 5 milioane de dosare de pensii din Romania. Grid-ul sau matricea de corectare este una foarte complexa, pentru ca, daca tot am inceput acest proces de evaluare, dorim ca datele incluse in format electronic din dosarele de pensie sa fie complete, astfel incat, dupa ce vom stabili formula finala de recalculare a tuturor pensiilor din Romania, doar sa putem accesa aceste date in format electronic si sa operam modificarile", a explicat Raluca Turcan la 25 februarie, potrivit Agerpres, amintind in decursul aceleiasi luni ca in circa un an si jumatate 5 milioane de dosare de pensii ar putea fi puse in format electronic, iar ulterior vor intra la recalculare.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
evaluare dosare pensiirecalculare pensii 2021angajati itm casa de pensii

Data aparitiei: 02 Martie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Zeci de angajati ITM, repartizati la Casele de Pensii pentru a evalua dosarele Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]