Asa se face ca ministerul care se ocupa de indemnizatii de pensie, someri, formare profesionala si cresterea veniturilor romanilor primeste o sustinere serioasa din partea statului. Si nu este singurul minister cu un buget foarte generos. Pe locul I se afla Ministerul Educatiei, care are nu mai putin de 354.000 de salariati, asa ca primeste 30,8 miliarde de lei in 2019, conform proiectului de buget publicat pe site-ul Ministerului de Finante, informeaza Mediafax.
Ministerul Finantelor are alocat un buget de 26 de miliarde de lei in 2019, dar totusi in scadere cu 1,3%.
Bugete mari au mai primit: Agricultura (22,7 mld. lei), Ministerul Afacerilor Interne (18,5 mld. lei), Ministerul Apararii (18,1 mld. lei) si Ministerul Transporturilor (11,7 mld. lei).
Bugetul de stat 2019 a fost publicat in data de 31 ianuarie a.c, iar printre prioritati putem regasi:
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
40 Modele de Regulament Intern
Legis Plus Legislatia Muncii
- cresterea salariului minim pe economie
- majorarea punctului de pensie
- cresterea indemnizatiei sociale
Desigur ca vor exista si pierderi in anumite domenii, asa cum au fost anuntate de ceva timp de Guvern. Bugetarii pierd din facilitati pana in 2021, la fel ca si cei care ies la pensie, asa cum ne vom lamuri in cele ce urmeaza.
Asadar:
- pentru personalul din domeniile apararii, sigurantei si ordinii publice sau personalul cu statut special munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru sau in zilele libere se va compensa numai cu timp liber, cu anumite exceptii
- fara premii pentru institutiile si autoritatile publice cu anumite exceptii in cazul sportivilor si colectivelor tehnice, studentilor, elevilor si profesorilor, in perioada 2019-2021...citeste totul despre bugetul 2019 aici >>>