Ministerul Finantelor: impactul bugetar al majorarii pragului de neimpozitare a pensiilor este de 662 de milioane de lei

Ioana Pavel
Ioana Pavel
05 Septembrie 2024
05 Septembrie 2024
Ioana Pavel
Ioana Pavel
neimpozitarea pensiilorlegea pensiilor 2024
Ministerul Finantelor: impactul bugetar al majorarii pragului de neimpozitare a pensiilor este de 662 de milioane de lei
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Finantelor, Marcel Bolos, a declarat, dupa sedinta de Guvern din data de 4 septembrie, ca impactul bugetar al majorarii pragului de neimpozitare a pensiilor, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, este de 662 de milioane de lei.

Conform Agerpres, acesta a mai adaugat:

"Impactul bugetar este de 662 de milioane de lei pe care il avem din aceasta facilitate pe care o acordam pensionarilor si nu pericliteaza sub nicio forma acest demers foarte important pentru pensionari, respectiv plata la timp a pensiilor pentru cei 3,8 milioane de pensionari si acordarea acestor drepturi dupa ani multi de munca si grei, pentru ca aceste inechitati din sistemul public de pensii sa fie inlaturate. Deci, nu avem o influenta, respectiv un impact major in anul 2024 in privinta acestui plafon de venit pentru care este acordata scutirea", a afirmat Bolos.

Procedura de pensionare care se aplica de la 1 septembrie 2024! Ce modificari aduce noua lege a pensiilor? Iti oferim singurul ghid practic de pe piata care explica limpede absolut TOATE ASPECTELE pensionarii incepand cu 1 septembrie 2024 – Noua lege a pensiilor. Ghid practic, detalii AICI >>>

Acesta a facut declaratii si despre impactul bugetar pe care il va avea recalcularea pensiilor:

"12,5 miliarde de lei au fost transferati in conturile Casei Nationale de Pensii si le uram mult succes in distribuirea banilor. Nu se pune problema sub nicio forma ca in fiecare luna sa nu ne onoram aceasta obligatie. Nu intamplator am luat de-a lungul timpului masurile care au fost necesare pentru imbunatatirea colectarii, pentru combaterea evaziunii fiscale, pentru ca aceste resurse, care asigura tot ce inseamna cheltuielile publice ale statului, vin, dupa cum stim, din veniturile fiscale pe care le colectam", a mai adaugat ministrul.



Va reamintim ca, de la 1 septembrie 2024, Noua Lege a pensiilor, publicata in M. Of. nr. 1089 din 4 decembrie 2023, a inlocuit Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.



 

 
 

 

 
 
 

Vizionati webinarul GRATUIT
“Noua lege a pensiilor”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
[x]