Membrii Guvernului, in frunte cu premierul Emil Boc, duc in aceste zile munca de convingere cu cetatenii Romaniei, carora incearca sa le explice ca personajul negativ in disputa pe tema Codului Muncii este reprezentat de sindicate, nu de autoritati.
"Solicit tuturor romanilor sa nu cada prada manipularii liderilor sindicali. Nu-i credeti pe liderii sindicali, pentru ca urmaresc doar protejarea propriilor interese", a spus Emil Boc, intr-o conferinta de presa.
Seful Executivului a fost sprijinit de Ioan-Nelu Botis, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, care a subliniat faptul ca este demn de toata increderea, din moment ce el este ministrul care a redus rata somajului:
"Vreau sa va asigur ca am promovat aceste modificari dupa ce am constatat ca, timp de 20 de ani, piata muncii s-a schimbat foarte putin in Romania si nu are dinamica necesara. I-as ruga pe toti romanii, in special pe cei care cred ca isi pot valoriza munca si pot trai din munca lor onesta si cinstita, sa creada si un ministru care in ultimul timp a redus rata somajului, a crescut numarul contractelor de munca in Romania si a redus cheltuielile cu asistenta sociala cu 6,8% in ultima luna a anului 2011.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Portal Codul Muncii
Nu vad de ce ar fi crezuti cei care timp de 20 de ani au clamat ca stiu ce este mai bine pentru Romania, cu conditia ca ei sa ramana pe acele pozitii de lideri sindicali, si au dovedit pana acum ca, din pacate, nu au reusit sa transforme nimic in bine in ceea ce ii priveste. Din pacate, nu au reusit sa transforme in bine nici macar viata celor pe care sustin ca ii reprezinta".